ΗΠΑ: Εκτοξεύτηκε ο αριθμός των αστέγων τα τελευταία χρόνια

3 λεπτά ανάγνωση
7 Φεβρουαρίου 2022

Ο αριθμός των αστέγων στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει εκτοξευτεί τα τελευταία χρόνια, με τις πολύ υψηλές τιμές των ακινήτων και τους χαμηλούς μισθούς να αποτελούν μόνο ένα μέρος του προβλήματος, όπως μεταδίδει το δίκτυο ABC επικαλούμενο αναφορές από το Υπουργείο Στέγασης και Αστικής Ανάπτυξης των ΗΠΑ.

Στην ετήσια έκθεση του προς το Κογκρέσο, το Υπουργείο αναφέρει ότι ο αριθμός των αστέγων που φιλοξενήθηκαν προσωρινά σε δομές κατέγραψε το 2021 μείωση της τάξης του 8% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά. Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 533.000 άνθρωποι βρέθηκαν κάποια στιγμή αντιμέτωποι με έλλειψη στέγης.

Το φαινόμενο παρουσίαζε έξαρση ακόμη και πριν από την πανδημία κορονοϊού, αλλά «η σημαντική οικονομική αστάθεια που έφερε η Covid-19» και οι αναφορές που προέρχονται από υπηρεσίες αρωγής αστέγων «έχουν εντείνει την ανησυχία», δήλωσε ο βουλευτής Εμάνουελ Κλίβερ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για την ασφάλεια όλων όσοι είχαν αναζητήσει προσωρινά καταφύγιο, οι περισσότερες δομές μείωσαν την πληρότητά τους καθ’ υπόδειξη των Κέντρων Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (CDC) για τα μέτρα προφύλαξης απέναντι στον κορονοϊό.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Χρέος-ρεκόρ στο 119% του ΑΕΠ – Το δημοσιονομικό «τσουνάμι» απειλεί την Ευρώπη

Σε επικίνδυνη δημοσιονομική τροχιά κινείται πλέον η Γαλλία, καθώς το δημόσιο χρέος

Έρευνα ΙΕΛΚΑ: Χαμηλότερες τιμές από οκτώ ευρωπαϊκές αγορές στο καλάθι του νοικοκυριού

Η έρευνα του ΙΕΛΚΑ δείχνει ότι το ελληνικό καλάθι κοστίζει λιγότερο από

Πετρέλαιο: Διορθώνουν Brent και WTI μετά το άλμα 4% της Τετάρτης

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν, μετά το άλμα σχεδόν 4% που κατέγραψε