Χωρίς την επιβολή του αυτοτελούς προστίμου των 100 ευρώ μπορούν υποβάλουν εκπρόθεσμα μέχρι και την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου τη φορολογική τους δήλωση οι περίπου 100.000 φορολογούμενοι που δεν την υπέβαλαν μέχρι χθες, που έληξε κανονικά η προθεσμία.

Ωστόσο, για όσους το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης της δήλωσης είναι χρεωστικό, προκύπτει δηλαδή πληρωμή φόρου, θα υπολογισθεί προσαύξηση 0,75% και δεν θα έχουν την έκπτωση 2% σε περίπτωση εφάπαξ πληρωμής του φόρου. Αντίθετα, για τους φορολογούμενους με πιστωτικό ή μηδενικό εκκαθαριστικό δεν θα υπάρξει καμιά επιβάρυνση, αν υποβάλλουν εκπρόθεσμα τη δήλωσή τους μέχρι την Παρασκευή. 

Οι φορολογούμενοι που δεν πλήρωσαν χθες την πρώτη δόση του φόρου που προέκυψε από την εκκαθάριση της δήλωσης έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίσουν την οφειλή τους σε 12 μηνιαίες δόσεις. Μπορούν να υπαχθούν στην πάγια ρύθμιση και να εξοφλήσουν έως και σε 12 δόσεις το ποσό του φόρου που έχει προκύψει από την εκκαθάριση της δήλωσης. Ωστόσο θα επιβαρυνθούν με ετήσιο επιτόκιο 8,5%. Στη ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν όχι μόνο οι ληξιπρόθεσμες αλλά και οι μη ληξιπρόθεσμες δόσεις οφειλών που έχουν βεβαιωθεί μέχρι την ημερομηνία υποβολής της αίτησης υπαγωγής.

Η ρύθμιση χορηγείται άπαξ στον οφειλέτη για τα χρέη του για τα οποία έχει ευθύνη καταβολής.Η αίτηση για υπαγωγή στη ρύθμιση υποβάλλεται ηλεκτρονικά, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής που έχει αναπτυχθεί στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών (www.gsis.gr) ή με έγγραφη αίτηση στην αρμόδια ΔΟΥ.

Facebook Comments