Το γεν διαπραγματεύεται σε στενό εύρος γύρω από τα 120,00 γεν μετά από την απόφαση της BoJ να αφήσει αμετάβλητη τη νομισματική πολιτική. Στη δήλωση που ακολούθησε την απόφαση της BoJ, αναφέρθηκε ότι η ιαπωνική οικονομία αναπτύσσεται με σημαντικό ρυθμό παρά το γεγονός ότι οι εξαγωγές έχουν επηρεαστεί δυσμενώς από τις εξελίξεις στις αναδυόμενες αγορές.

Παρόλα αυτά, οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η BoJ θα χαλαρώσει εκ νέου τη νομισματική της πολιτική αλλά είναι προφανές ότι όλες οι κεντρικές τράπεζες περιμένουν την απόφαση της Fed. Σύμφωνα με οικονομολόγους, με το τρέχον πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, ο στόχος για τον πληθωρισμό δε θα μπορέσει να επιτευχθεί. Η αυστραλιανή RBA δημοσίευσε τα πρακτικά της τελευταίας της συνεδρίασης από τα οποία έγινε εμφανής ο χαλαρός τόνος των δηλώσεων. Τα πρακτικά έδειξαν ότι τα μέλη της RBA θεωρούν ότι η ανάπτυξη βρίσκεται κάτω από το μέσο όρο και το μέλλον δεν προδιαγράφεται θετικό.

  • Νέα ένεση ρευστότητας από την PBoC, ύψους 50 δισ. γουάν μέσο εβδομαδιαίων repos.
  • JPY και AUD αντέδρασαν αρνητικά στην ανακοίνωση της νομισματικής πολιτικής και στη δημοσίευση των πρακτικών, αντίστοιχα.
  • Συνεχίζονται οι πιέσεις στο πετρέλαιο με τις φήμες για μια παρέμβαση του ΟΠΕΚ να αυξάνονται συνεχώς.
  • Τα πιο αδύναμα μέλη του καρτέλ έχουν αυξήσει τις πιέσεις για κάποιας μορφής αντίδραση.

Ανάλυση αγοράς

DAX (GER30_U5) – Άνοιγμα: 10.178 Υψηλό: 10.225 Χαμηλό: 10.081 Κλείσιμο: 10.155

15 09 15 dax

Ο γερμανικός δείκτης εξακολουθεί να διαπραγματεύεται κάτω από σημαντικές βραχυπρόθεσμες αντιστάσεις και δε φαίνεται ότι υπάρχει ο απαραίτητος καταλύτης που θα μπορούσε να ωθήσει προς υψηλότερα επίπεδα. Η μεσοπρόθεσμη εικόνα δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι έντονα πτωτική και σε περίπτωση μιας κίνησης προς υψηλότερα επίπεδα αναμένουμε τη δυνατή επιστροφή των πωλητών. Οι τεχνικοί δείκτες παραμένουν έντονα αρνητικοί και αυτό σημαίνει ότι σε μικρά χρονικά διαστήματα, οι πωλητές εκμεταλλεύονται τις όποιες ανοδικές αντιδράσεις. Οι 10.072 μονάδες, αποτελούν την κρισιμότερη intraday στήριξη, κάτω από την οποία οι πιέσεις θα είναι ισχυρότατες.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

10.072                 10.160
9.950                   10.240
9.880                   10.320
9.800                   10.400

Facebook Comments