Τον πλήρη κατακερματισμό του ΣΥΡΙΖΑ, σε αντιδιαστολή με την ενότητα του ΠΑΣΟΚ δείχνει η νέα δημοσκόπηση της Interview για λογαριασμό της POLITIC.

Συγκεκριμένα, 7 στους 10 (69%) πιστεύουν πως μετά τις εσωκομματικές εκλογές στο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα θα διασπαστεί στην περίπτωση που εκλεγεί ο Στέφανος Κασσελάκης για πρόεδρος. Τα ποσοστά με προέδρους τον Σωκράτη Φάμελλο και Παύλο Πολάκη είναι πολύ μικρότερα, 2% και 6% αντίστοιχα. Αντίθετα, όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ, σχεδόν 8 στους 10 θεωρούν πως το κόμμα μετά την εκλογή του προέδρου θα παραμείνει ενωμένο.

-Στην ερώτηση αν θέλετε να επανεκλεγεί ο Στέφανος Κασσελάκης, στο σύνολο της κοινής γνώμης οι περισσότεροι απαντούν αρνητικά (48%). Ισοψηφία έχουμε στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ καθώς το 42% επιθυμεί την επανεκλογή του και το αντίστοιχο ποσοστό την απομάκρυνσή του. Στο μέτωπο του ΠΑΣΟΚ, τόσο η κοινή γνώμη όσο και οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ θέλουν νέο πρόσωπο για πρόεδρο στο κόμμα. Ειδικότερα, στο σύνολο της κοινής γνώμης το 31% θέλει ξανά πρόεδρο τον Νίκο Ανδρουλάκη, σε αντίθεση με το 64% που θα ήθελε να εκλεγεί κάποιος άλλος για πρόεδρος. Ομοίως και με τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, οι περισσότεροι (59%) επιθυμούν να εκλεγεί νέο πρόσωπο για πρόεδρος στο κόμμα.

Η έρευνα
Δημοσκόπηση Interview: Επανεκλογή Κασσελάκη και διάσπαση ΣΥΡΙΖΑ – Ντέρμπι για Ανδρουλάκη και Δούκα στο ΠΑΣΟΚ
ΔΗΜ 2
ΔΗΜ 3
ΔΗΜ 4
ΔΗΜ 5
ΔΗΜ 6
ΔΗΜ 7
ΔΗΜ 8
ΔΗΜ 9
ΔΗΜ 10

Facebook Comments