Ο Mario Draghi σε ομιλία του το Σαββατοκύριακο, επανέλαβε ότι η ΕΚΤ είναι προετοιμασμένη να αυξήσει ακόμα περισσότερο το QE εάν αυτό κριθεί απαραίτητο. Παρόλα αυτά υπογράμμισε ότι  μέχρι στιγμής, τα αποτελέσματα του QE έχουν ξεπεράσει τις αρχικές προσδοκίες.

Ένα άλλο μέλος της ΕΚΤ, ο Lautenschlager τόνισε ότι οι χώρες της Ευρωζώνης εξακολουθούν να παραμένουν μακροοικονομικά ευάλωτες την ώρα που ο Γερμανός Weidmann τόνιζε ότι αν και έχουν αυξηθεί σημαντικά οι κίνδυνοι για την οικονομία, η κατάσταση δεν είναι τόσο δυσάρεστη όσο παρουσιάζεται. Στη Βρετανία, σύμφωνα με μελέτη της EY ITEM Club, η βρετανική οικονομία, βρίσκεται αντιμέτωπη με δύσκολα χρόνια και αυτό σημαίνει ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν στο τρέχον εύρος για τουλάχιστον 12 μήνες ακόμα.

  • Τρία στελέχη της Fed, οι: Lockhart, Evans και Brainard έχουν προγραμματισμένες ομιλίες σήμερα.
  • Τα commodity currencies παραμένουν ισχυρά καθώς οι συνθήκες στα εμπορεύματα ομαλοποιούνται και το πετρέλαιο κινείται πάνω από τα $50 ή κοντά σε αυτά.
  • Από τα commodity currencies, το CAD είναι το πιο δυνατό.
  • Ο Fischer της Fed< εξακολουθεί να βλέπει αύξηση επιτοκίων εντός του 2015.
  • Προβλήματα με τη διεκπεραίωση των συναλλαγών αντιμετωπίζει το Euronext.
  • Ο χρυσός έχει ξεκινήσει επιθετικά την εβδομάδα, έχοντας περάσει πάνω από τα $1.160.
  • Δεν υπάρχουν οικονομικές ανακοινώσεις για τη σημερινή συνεδρίαση.

Ανάλυση αγοράς

Χρυσός – Άνοιγμα: 1.138 Υψηλό: 1.159 Χαμηλό: 1.138 Κλείσιμο: 1.156

12 10 15 gold

Το πολύτιμο μέταλλο πραγματοποίησε μια εξαιρετική εβδομάδα η οποία οδήγησε σε σειρά σημαντικών τεχνικών εξελίξεων με τη σημαντικότερη όλων να είναι η διάσπαση της μακροπρόθεσμης πτωτικής γραμμής τάσης, η οποία ανοίγει το δρόμο σε μια μεσοπρόθεσμη αντιστροφή για το πολύτιμο μέταλλο. Στο ξεκίνημα της εβδομάδας, ο χρυσός δοκιμάζει τον ΚΜΟ 200 ημερών στα $1. 166 που είναι και η επόμενη σημαντική αντίσταση που θα κληθεί να διασπάσει. Οι τεχνικές ενδείξεις είναι ιδιαίτερα θετικές και ο επόμενος στόχος είναι στα $1.186. Η πτώση του δολαρίου είναι η ισχυρότερη ένδειξη ότι οι αγοραστές έχουν σημαντικό χώρο για κέρδη. Οποιαδήποτε διορθωτική κίνηση, θα τη χρησιμοποιήσουμε για νέες αγοραστικές τοποθετήσεις, ενώ θεωρούμε ότι το ωριαίο γράφημα είναι το πλέον κατάλληλο για μελέτη.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

1.155                   1.166
1.147                   1.174
1.140                   1.186
1.134                   1.195

Facebook Comments