Την εκταμίευση της υποδόσης των 2 δισ. ευρώ, αλλά και των αναγκαίων χρημάτων για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζων, τα οποία εκτιμώνται μεταξύ 6 και 7 δισ. ευρώ αναμένεται να εγκρίνει κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το διοικητικό συμβούλιο του ευρωπαϊκού μηχανισμού σταθερότητας που αποτελείται από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Θα ακολουθήσει η συνεδρίαση του Eurogroup, όπου αναμένεται να εγκριθεί και το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων με στόχο την απελευθέρωση της δόσης του ενός δισ. ευρω.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των δράσεων, που θα πρέπει να υλοποιηθούν μέσα στις επόμενες 2 εβδομάδες, περιλαμβάνεται η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ , καθώς και η μείωση του μεριδίου της ΔΕΗ στη λιανική και χονδρική αγορά κατά 25% μέχρι το 2018.

Επιπλέον, περιλαμβάνεται η ψήφιση του ενιαίου μισθολογίου στο δημόσιο, καθώς και η υλοποίηση μεταρρυθμίσεων από τις δύο εργαλειοθήκες του ΟΟΣΑ στις οποίες περιλαμβάνεται και το θέμα της πώλησης εκτός φαρμακειών των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, αλλά και της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές το ασφαλιστικό και το φορολογικό των αγροτών καθώς και η φορολόγηση ενοικίων θα μεταφερθούν στην πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει πριν τα Χριστούγεννα.

 

Facebook Comments