Με το 2016 να δείχνει ήδη τις επιθετικές του διαθέσεις, οι επενδυτές είναι σε θέση να εκμεταλλευτούν μια σειρά ευκαιριών που παρουσιάζονται. Μέσα στο κλίμα αυξημένης αβεβαιότητας που υπάρχει, ο χρυσός φαίνεται ότι είναι έτοιμος να λάμψει και πάλι χαρίζοντας μεσοπρόθεσμα κέρδη στους τολμηρούς.

Πρώτον, ο δείκτης των options που μετράει το επενδυτικό συναίσθημα αλλά και την πραγματική συναλλακτική δραστηριότητα των μεγάλων επαγγελματιών διαχειριστών, έχει ήδη κορυφώσει και κινείται πτωτικά. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε περισσότερα calls από puts και ότι το επενδυτικό συναίσθημα βραχυπρόθεσμα αρχίζει να γίνεται θετικό.

05 01 16 goldputcall

Δεύτερον, οι τοποθετήσεις των μεγάλων επενδυτών βρίσκονται σε ένα πολύ κομβικό επίπεδο, καθώς οι μεγάλοι κερδοσκόποι είναι λιγότερο long μεταξύ των τελευταίων μηνών.

05 01 16 goldcot

Τρίτον, το δολάριο είναι ίσως το πιο ακραίο trade αυτή τη στιγμή καθώς η πλειοψηφία μικρών και μεγάλων επενδυτών είναι long. Μια πτώση του δολαρίου θα ενεργοποιήσει και νέο αγοραστικό ενδιαφέρον.

Τέταρτον, η Wall Street βρίσκεται λίγο πριν από μια νέα ισχυρή πτώση που θα την οδηγήσει στα χαμηλά Αυγούστου-Σεπτεμβρίου και ίσως και χαμηλότερα. Αυτό θα ενεργοποιήσει τη ζήτηση των επενδυτών για ασφαλή καταφύγια.

Πέμπτον, η γεωπολιτική ένταση μεταξύ Ιράν-Σαουδικής Αραβίας, εν μέσω αστάθειας στις αγορές, δεν είναι καλή ένδειξη.

Facebook Comments