Η σκιά της δύσκολης διαπραγμάτευσης αλλά και οι πιέσεις από τις ξένες αγορές  – το ξεπούλημα των τραπεζικών μετοχών χαρακτηρίζει τη σημερινή διαπραγμάτευση στις ευρωαγορές – επέδρασε καταλυτικά στον Γενικό Δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών, που έκλεισε σήμερα στις 529 μονάδες καταγράφοντας πτώση 4,2% αλλά και χαμηλό τζίρο συναλλαγών, στα 51,1 εκ. ευρώ.

Η ανησυχία επικεντρώνεται εκ νέου στις μετοχές των τραπεζών, που σημείωσαν βαθιά βουτιά άνω του 10%. Εξάλλου δεν έχει περάσει ούτε τρίμηνο από τις επώδυνες ανακεφαλαιοποιήσεις.

Ειδικότερα:
Απώλειες 10,36% κατέγραψε η μετοχή της  Εθνικής (που πέρασε κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης και από το -12%), υποχώρησε η Πειραιώς κατά 15,22% (βλέποντας ακόμη και -18,46%),  η Alpha Bank είδε τελικά πτώση7,3% (με τις απώλειες να έχουν ξεπεράσει κατά την διάρκεια της διαπραγμάτευσης το 9%) ενώ η Eurobank έκλεισε στα 0,651 ευρώ μειωμένη κατά 11,43% (περνώντας και από το -14,97%).

Είναι χαρακτηριστικό ότι η πτώση του Γενικού Δείκτη – που τελικά έκλεισε σε χαμηλά ημέρας – επιταχύνθηκε από το μεσημέρι και μετά, οπότε και γνωστοποιήθηκε ότι το προγραμματισμένο για τις 16:30 ραντεβού του υπουργού Εργασίας Γ. Κατρούγκαλου με τους εκπροσώπους του κουαρτέτου ακυρώνεται, για άγνωστη αίτια και μεταφέρεται για αύριο, Πέμπτη.

Facebook Comments