Κέρι – Λαβρόφ: Αναγκαία η κατάπαυση του πυρός στη Συρία

3 λεπτά ανάγνωση
10 Φεβρουαρίου 2016

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας και των ΗΠΑ συζήτησαν σήμερα θέματα τα οποία θα τεθούν επί τάπητος στις επερχόμενες συναντήσεις που θα διεξαχθούν στο Μόναχο της Γερμανίας με αντικείμενο την κατάσταση στη Συρία και συμφώνησαν ότι είναι αναγκαίο να επιτευχθεί άμεσα κατάπαυση του πυρός και να προωθηθεί ανθρωπιστική βοήθεια στους εγκλωβισμένους.

Ο Ρώσος υπουργός Σεργκέι Λαβρόφ συζήτησε τηλεφωνικά με τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Τζον Κέρι την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, ενόψει της συνεδρίασης, στις 11 Φεβρουαρίου στο Μόναχο, της Διεθνούς Ομάδας Υποστήριξης για τη Συρία, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Οι δύο υπουργοί «συμφώνησαν ότι είναι αναγκαία μια άμεση κατάπαυση του πυρός και η παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας σε όλες τις πολιορκημένες περιοχές», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, αμφότεροι επανέλαβαν ότι αντιτίθενται σθεναρά στην επιβολή προϋποθέσεων που θα μπορούσαν να παρεμποδίσουν την ειρηνευτική διαδικασία στη Συρία.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ανάπτυξη συνεχίζεται, οι ανισορροπίες επιμένουν στην παγκόσμια οικονομία

Η παγκόσμια οικονομία κινείται σε μια φάση εύθραυστης ανάπτυξης, όπου η ανθεκτικότητα

Οι Δρούζοι οξύνουν τη σύγκρουση Ισραήλ-Συρίας

Σε διεύρυνση της ευθείας σύγκρουσης μεταξύ Ισραήλ και Συρίας οδηγεί ο απόηχος

Ρωγμές στις αγορές από γεωπολιτικά ρίσκα και εμπορικές εντάσεις – Προειδοποιήσεις για ταραχώδες καλοκαίρι

Οι αυξανόμενες εντάσεις στη Μέση Ανατολή και η ανησυχία για την ευθραυστότητα