Θρίλερ με την αξιολόγηση, αγκάθι τα «κόκκινα» δάνεια όπως προκύπτει από τις δηλώσεις ανώτατου κυβερνητικού στελέχους αμέσως μετά την ολοκλήρωση του κύκλου διαπραγματεύσεων, αργά το βράδυ της Τρίτης.

Ερωτηθείς για το εάν υπάρχουν κάποια σημεία σύγκλισης ο ίδιος παράγοντας άφηνε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξει συμφωνία για την εξαίρεση των δανείων που έχουν ως ενέχυρο κυρία κατοικία χωρίς όμως να αποσαφηνίσει αν αυτή η εξαίρεση θα ισχύσει για τρία χρόνια όπως θέλει η ελληνική πλευρά ή για μικρότερο χρονικό διάστημα όπως επίσης και για το εάν θα υπάρχουν κριτήρια γι αυτήν την εξαίρεση.

Μεγάλη απόσταση φαίνεται να υπάρχει όσον αφορά στην εξαίρεση των υπόλοιπων δανείων από την πώληση τους σε Funds και συγκεκριμένα για τα καταναλωτικά δάνεια έως το ποσό των 20.000 ευρώ καθώς και για τα δάνεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αλλά και των ελευθέρων επαγγελματιών.

Οι διαπραγματεύσεις για τα κόκκινα δάνεια αναμένεται να επαναληφθούν την Πέμπτη.

Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή έχει πλέον αποσαφηνιστεί ότι κόκκινα δάνεια θα μπορούν να πουληθούν μόνο σε εταιρίες που θα εδρεύουν στην Ελλάδα και θα έχουν αδειοδοτηθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Οσο για για νέο ταμείο αποκρατικοποιήσεων, κυβερνητικοί κύκλοι έλεγαν ότι οι διαπραγματεύσεις έγιναν σε θετικό κλίμα ενώ αποσαφήνιζαν ότι η ιδιοκτησία και το μάνατζμεντ θα παραμείνουν σε ελληνικά χέρια.

Facebook Comments