Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε καθόλη τη διάρκεια της ομιλίας του και εκείνος, όπως ο Αντώνης Σαμαράς, στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χαρακτηρίζοντας την ως την πιο ιδεοληπτικη κυβέρνηση μετά τη δικτατορία. Μίλησε με ενθουσιασμό για το νέο καταστατικό, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις γυναίκες λέγοντας χαρακτηριστικά “Μαζί με το οξυγόνο θέλουμε και το άρωμα γυναίκας”.

Αναφέρθηκε στην προθεσμία των 111 ημερών που είχε εξαγγείλει προεκλογικά, καθώς λήγει σε λίγο καιρό. Θεωρεί ότι αποδέχθηκε συνεπής, ότι έβαλε σε τάξη τα του οίκου της ΝΔ και αποτελεί πλέον ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμμα, το κόμμα των 5Α, το κόμμα της αλληλεγγύης και της προσφοράς. Τόνισε ότι υπάρχει άλλος δρόμος και ότι το συνέδριο ήταν μία γεύση αυτού και ότι δεν είμαστε όλοι το ίδιο… τίποτα δε θα κάνουμε το ίδιο. “Καταστρέφει οικονομία, διαλύει τα θεμέλια του πολιτεύματός μας, φτωχοποιεί τη μεσαία τάξη, κουρελιάζει και απαξιώνει τους θεσμούς” δήλωσε.

Ανέφερε ενδεικτικά και την περίπτωση Καρανίκα η οποία πλέον έγινε ο κανόνας ενώ παλαιότερα αποτελούσε την εξαίρεση. “Ποτέ δεν έχουν πει υπουργοί τόσες σαχλαμάρες” επεσήμανε τις περιπτώσεις των Γιάννη Μουζάλα, Δημήτρη Μάρδα, Θεοδοση Πελεγρίνη, Πάνου Καμμένου και Παύλου Πολάκη.

Μάλιστα είπε ότι πλέον το ΑΣΕΠ έχει μετονομαστεί σε Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογών Πολάκη και πως όταν δεν υπάρχει κανένα αίσθημα ντροπής τότε η παρακμή καλπάζει. “Τέλος στην παρακμή, την ασφυξία, τη φτωχοποίηση, φύγετε μια ώρα αρχύτερα!” φώναξε από το βήμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αναφέρθηκε στην αξιολόγηση η οποία δεν έκλεισε από το Νοέμβιο (επί πρωθυπουργίας Α. Σαμαρά) έως σήμερα. “Έχει γίνει η κυβέρνηση της αβεβαιότητας, του άγχους, του φόβου για το παρόν και το μέλλον κάθε οικογένειας” είπε. Ο Αλέξης Τσίπρας αγνόησε όσα του πρότεινε λόγω ιδεοληψιών.

Χαρακτηριστικές φράσεις τις ομιλίας του: “Έχουμε πληρώσει επί 5 όσα ζητούσαν αρχικά οι πιστωτές και έχει φέρει δύο δικά του μνημόνια.”

“Ρήτρα αναξιοπιστίας του κυρίου Τσίπρα που πληρώνει πολύ ακριβά ο ελληνικός λαός.” “Μία λύση υπάρχει μόνο: “Φύγετε μια ώρα αρχύτερα” “Θα ήμασταν ασυγχώρητοι αν δεν κάναμε τα πάντα για να φύγουν μια ώρα αρχύτερα!” “Τορπίλισαν κάθε προσπάθεια για το προσφυγικό, άλλα συμφώνησαν κι άλλα κάνουν.” “Κάνουν τους τζάμπα μάγκες στις πλάτες των Ελλήνων” “Λύτρωση από το ψέμα, λύτρωση από την ανικανότητα” “Απέναντι στην ανικανότητα του φραπέ και της ήσσονος προσπάθειας” “Ξεκινάμε να θυμίζουμε την Νέα Ελλάδα του 2021” “Πάμε μαζί για τη μεγάλη προσπάθεια, για την τελική νίκη” “Ζήτω η Ελλάδα, ζήτω η Νέα Δημοκρατία” φώναξε κλείνοντας την ομιλία του. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, αποχώρησε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ενώ όπως είχαμε αναφέρει από τις πρώτες πρωινές ώρες δεν παρέστη ο Κώστας Καραμανλής.

Facebook Comments