Έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και κούρεμα χρέους ζητά ο Κρίστιαν Λίντνερ

2 λεπτά ανάγνωση
9 Μαΐου 2016

Έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και κούρεμα χρέους ζητά ο Αρχηγός των Γερμανών Φιλελευθέρων (FDP) Κρίστιαν Λίντνερ, με δήλωσή του η οποία αναρτήθηκε πριν από λίγο στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Bild.

«Η Ελλάδα χρειάζεται ένα νέο δημοσιονομικό ξεκίνημα χωρίς το ευρώ. Κατόπιν όμως, με ένα κούρεμα χρέους και με στοχευμένη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε ο κ. Λίντνερ, και πρόσθεσε ότι «το νέο αδιέξοδο» καθιστά σαφές «ότι πρέπει επιτέλους να ληφθούν σοβαρά υπόψη οι προειδοποιήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου».

Αναφερόμενος στην στάση του Βερολίνου, που θεωρεί απαραίτητη την συμμετοχή του Ταμείου στο γ΄ελληνικό πρόγραμμα, αλλά δεν έλαβε υπόψη τις προειδοποιήσεις του, ο γερμανός φιλελεύθερος σημείωσε ότι «ήδη πριν από έναν χρόνο ήταν εμφανές ότι η στρατηγική για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ελλάδα δεν θα πετύχει».

 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τα μνημόνια και το «μαύρο πρόβατο» της ΕΕ… στην ανάπτυξη

Η Ελλάδα, από «μαύρο πρόβατο» της ΕΕ στα μνημόνια, εξελίχθηκε σε παράδειγμα

Επενδύσεις και κατανάλωση κράτησαν ψηλά την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας – Στο 2% η ανάπτυξη

Η ελληνική οικονομία διατήρησε τη θετική της δυναμική κατά το πρώτο τρίμηνο

Η Ελλάδα επιταχύνει τη μείωση του χρέους – Έγκριση για πρόωρη αποπληρωμή €6,94 δισ.

Τα διοικητικά συμβούλια των ESM και EFSF ενέκριναν την πρόωρη αποπληρωμή δανείων