Αναζητώντας ενδείξεις για το που μπορεί να βρίσκεται ο οικονομικός κύκλος στην Αμερική, έχουμε μερικές πολύ σημαντικές ενδείξεις τις οποίες θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας για τη διαμόρφωση της μακροπρόθεσμης στρατηγικής μας. Ο δείκτης νέων παραγγελιών, αποτελεί ένα πολύ καλό δείκτη για την αποτύπωση του οικονομικού κύκλου και η σύγκρισή του με την αγορά μετοχών, παρουσιάζει επίσης σημαντικές ενδείξεις.

Αλλάζοντας την αποτύπωση του παραπάνω δείκτη, λαμβάνουμε τις ίδιες ενδείξεις, αλλά αυτή τη φορά είναι περισσότερο ξεκάθαρες και περισσότερο επικίνδυνες.

Οι εκτιμήσεις για την εταιρική κερδοφορία των εταιριών του S&P 500 έχουν επιδεινωθεί σημαντικά και αυτό δεν έχει αποτυπωθεί στην τιμή του δείκτη. Αυτό είναι μια ακόμα επιβεβαίωση ότι η Fed επιχειρεί να διατηρήσει τα τρέχοντα επίπεδα πάση θυσία. Όσο αυτό συνεχίζεται, η μεταβλητότητα θα αυξάνεται κατακόρυφα.

Επίσης, το επενδυτικό συναίσθημα είναι εδώ και αρκετό καιρό bearish. Κατά την άποψή μου, όταν το bearish συναίσθημα μειωθεί αισθητά, τότε είναι πιθανό να έχουμε μια νέα ισχυρή πτωτική κίνηση διαρκείας.

Σε χαμηλά επίπεδα διατηρείται ο δείκτης τον οποίο παρακολουθούμε και υποδηλώνει τη διάθεση που υπάρχει για αγορές ή πωλήσεις. Η περίοδος η οποία διανύουμε, είναι μια από τις μεγαλύτερες που έχει παραμείνει σε τόσο χαμηλά επίπεδα.

Τέλος, στο μέτωπο των insiders, στις 4 Μαΐου είχαμε κατακόρυφη αύξηση των πωλήσεων. Αυτό μας δείχνει ότι η τρέχουσα άνοδος πιθανότατα δε θα έχει διάρκεια.

Facebook Comments