Μία στιχομυθία για τις MEGA-λες στιγμές που (τους) ρίχνουν αυλαία με πρόφαση τους “4” για την “Εθνική Ελλάδος” και πως από το “Σ αγαπώ – Μ αγαπάς” γίναμε “Δυο ξένοι”…

Νατάσα Ρ.

Πάει και το MEGA… Δεν του δίνουν άδεια τελικά Τόνυ.

Τόνυ Σ.

Λοιπόν με το MEGA είμαι συναισθηματικά δεμένος γιατί ήταν το πρώτο σήμα που είδα όταν ο παππούς μου είχε έρθει σπίτι να συντονίσει τα κανάλια και μόλις είδα τα τρέιλερ τρελάθηκα… Νόμιζα ότι ήμουν στον παράδεισο. Την επόμενη φορά που εκστασιάστηκα ήταν λίγους μήνες μετά όταν  φίλησα τη Μαρίνα, μια ελληνοαυστραλέζα που είχε έρθει στη γειτονιά μου, δυο χρόνια μεγαλύτερη μου και εκείνη έβγαλε το σουτιέν της… Ω ρε γλέντια για το γυμνασιόπαιδο που ήμουν.

Νατάσα Ρ.

Πότε ξεκίνησε το Μega, θυμάσαι; Ο μπαμπάς και η μαμά να ήταν “Ευτυχισμένοι μαζί”;

Α, ναι το 1989, το “βρώμικο” θυμάσαι; Εγώ όχι αλλά θυμάμαι το μπαμπά να λέει όλοι ζούσαν σαν “Βασιλιάδες”!

Τόνυ Σ.

Ναι, 13 χρονών ήμουν. Εν τω μεταξύ εγώ την αδερφή της γούσταρα που είχε μάτια για άλλον (ναι ξέρω κόλλησα με τα γυμνασιακά ερωτικά μου τώρα). Λες η αδερφή της Μαρίνας να μην ασχολήθηκε επειδή δεν σήκωνε η γκομενοαγορά πάνω από 4 αγόρια;

Νατάσα Ρ.

Άλλες εποχές Τόνυ μου… Ίσως πάλι να είχε διαβάσει καμιά μελέτη Φλωρεντίας.

Τόνυ Σ.

Ε, τότε η Μαρίνα ήταν η Κύπρος μου, η Βουλγαρία μου… η off shore μου… πήγα αλλού και όλα μια χαρά. 

Πάντως ο Τσιπρισμός παίζει πολύ στα γκομενικά… Όλο λόγια και παραμύθια… Τα θέλει η/ο άλλη/ος να τα ακούσει… Ίσως γιατί ταλαιπωρήθηκε από την/τον προηγούμενη/ο. Και τελικά πέφτει αλλά μετά βγαίνει το ψέμα και η απάτη. Πάντα όμως έφταιγες εσύ που δεν είχες κριτήριο. Μετά ακούς παράπονα “Όλο οι λάθος άνθρωποι μου έρχονται”… Το σενάριο να τους τραβάς εσύ γιατί δεν θες σοβαρό άνθρωπο δεν σου περνά από το μυαλό. 

Κάπως έτσι δεν είναι με τους ψηφοφόρους; Σου λένε όλοι οι πολιτικοί είναι ίδιοι, λαμόγια. Όχι ρε φίλε… Εσύ τους θες κάθε φορά έτσι. Και ψηφίζεις τελικά άτομα που μόνο βάση στη Σελήνη δεν υποσχέθηκαν. Εκτός και αν αυτό το τελευταίο το υποσχέθηκε ο Καμμένος.

Νατάσα Ρ.

Συμφωνώ σε όλα, εκτός από το τελευταίο. Αμφιβάλλω αν γνωρίζει πως υπάρχει η Σελήνη.  Τη μόνη Σελήνη που λογικά ξέρει είναι των ανταγωνιστών του Mega!

Τόνυ Σ.

Α, λες εκείνη που έγινε βουλευτίνα;

Νατάσα Ρ.

Ναι! Τέτοιο δώρο της κάναμε, “Μάννα εξ ουρανού”!

Τόνυ Σ.

Ε, αφού υποδύθηκε το άτομο με ειδικές ανάγκες τόσο πετυχημένα, οι Έλληνες είπαν ότι θα κάνει και για τη Βουλή. Οι ίδιοι ψηφοφόροι σίγουρα κάπου τώρα αναρωτιούνται γιατί είναι τόσο χάλια οι πολιτικοί μας.

Πάντως μεγαλύτερη ανοησία από το θα δώσουμε 4 άδειες γιατί τόσες σηκώνει η αγορά δεν θα μπορούσαν να πουν. Πες σε κλείνω γιατί έχεις αυτό και εκείνο το πρόβλημα… Τι ανοησίες είναι αυτές με το όριο; Να κλείσουμε και την καφετέρια εδώ πιο κάτω γιατί έχει πολλές η γειτονιά και δεν το σηκώνει η αγορά… Έλεος. Κυρία Βαγενά κλείστε και τα θέατρα… Πολλά δεν είναι για Αθήνα…στο Λονδίνο τα μισά έχουν.

Νατάσα Ρ.

Έτσι πάει, αλλά εγώ δε θα σταθώ μόνο στο ότι “Πρώτη μας φορά” Αριστερά, παίζει “Ρουκ Ζουκ” στις πλάτες μας αλλά στο ό, τι ο σοφός λαός εξακολουθεί να έχει “Μαύρα Μεσάνυχτα”! Δε σου έρχεται να σταθείς απέναντι και να φωνάξεις “Τί ψυχή θα παραδώσεις μωρή”;

Τόνυ Σ.

Δηλαδή παραπονιέται ο Έλληνας για την ακαταλληλότητα πολιτικών ενώ ψήφισε Βαγενά και Χαϊκάλη. Πίστεψε μάλλον ότι όντως ήταν διαχειριστής ο άνθρωπος και μάλιστα καλός. Σου λέει μια χαρά τα φέρνει βόλτα σε τόσα επεισόδια της “Πολυκατοικίας”, θα βάλει μια τάξη και στους παλαβούς της Βουλής.

Νατάσα Ρ.

Ναι δεν καταλαβαίνει ο κόσμος τί σημαίνει παίζω κάποιο ρόλο. Σου λέει, γλυκούλης ο Χαϊκάλης, ας τον ψηφίσω. Όμορφη η Κουντουρά, ας μου λύσει τα προβλήματα. Τρελό πόδι ο Ζαγοράκης, κλωτσιά στο κατεστημένο.

Τόνυ Σ.

Επίσης μην ξεχνάς την κλασική ατάκα ‘”Ναι τους είδαμε και τους σπουδαγμένους”… Επόμενο βήμα να βάλουμε σκύλο(πέθανε και ο Λουκάνικος) γιατί τους είδαμε και τους ανθρώπους.

Νατάσα Ρ.

Τους σπουδαγμένους που στην πραγματικότητα δεν τους βλέπει κανείς και ανάθεμα αν έχουν ψηφίσει 10 από δαύτους ποτέ μιας και οι άνθρωποι εργάζονται και ασχολούνται με σοβαρά θέματα, δεν ντύνονται βατραχάνθρωποι ούτε χοροπηδάνε στο Σύνταγμα καβάλα σε μηχανές με ξυρισμένα κεφάλια και έξω πουκάμισα!

Τόνυ Σ.

Κάποτε είδα (νομίζω στο MEGA) εκπομπή για τις δημοσιεύσεις υπουργών και βουλευτών μας που είναι υποτίθεται ακαδημαϊκοί. Οι περισσότεροι είχαν τόσο λίγα πράγματα να δείξουν… Καθηγητές με δυο δημοσιεύσεις ας πούμε όταν οι περισσότεροι έχουμε ήδη καμιά δεκαπενταριά πριν τα τριάντα μας.

Νατάσα Ρ.

Είμαι σίγουρη. Θυμάμαι ήταν ένας υπουργός ή βουλευτής που έγραφε πως είχε θέση σε κάποιο μεγάλο πανεπιστήμιο και όταν το έψαξαν οι δημοσιογράφοι, ρώτησαν το πανεπιστήμιο και δεν τον γνώριζαν. Lol!  “MasterChef” στο παραμύθι ο τύπος.

Τόνυ Σ.

Τρελό θράσος! Ψηφίστε με, έχω πάει στο Φεγγάρι!

Νατάσα Ρ.

Έχουν όμως ανατρεπτικές ιδέες και με τις μηχανές σαρώνουν το σύστημα. Βγάζουν και ρομαντικές φωτό από το σπίτι στο νησί με τη σύζυγο. Έρωτας στα χρόνια της χολέρας, της εργασίας δηλαδή.…

Εγώ πάλι θέλω σχέση τύπου «Ο τροχός της τύχης», να μην ξέρεις τι σου ξημερώνει και να ρισκάρεις. Βέβαια δεν ξέρω ο άλλος αν το θέλει. Το πολύ πολύ να βγει «Ζονκ»!

 Μη φτάσουμε στο άλλο άκρο, ξέρεις σχέση τύπου «Αναστασία» γιατί εκεί «Βέρα στο Δεξί» δεν μπαίνει που να παρακαλάμε οι όμορφες…

Τόνυ Σ.

Το θέμα είναι να ανακαλύψει τις «Δέκα Μικρές» ταλαντούχες Νατάσες.

Νατάσα Ρ.

Ακριβώς! Ταλαντούχες όπως το έγραψες αγαπημένε. Ζω το σήμερα σα να έχω «Δυο μέρες μόνο». Άλλωστε ετσι δεν ειναι και «H ζωή μας…μια βόλτα»!

Τόνυ Σ.

Πάντως είναι εξοργιστικό να ξέρεις ότι οι τεχνικοί είναι απλήρωτοι αλλά τα μεγάλα ονόματα παρουσιαστές τσεπώνουν δεκάδες χιλιάρικα.

Νατάσα Ρ.

Έτσι γίνεται. Αν δεν το γράψεις να το διαβάσει ο άλλος που χαίρεται με το κλείσιμο του καναλιού, νομίζει πως καθώς θα περπατάει στο Σύνταγμα, θα προσπεράσει τον Πρετεντέρη και την Τρέμη που θα ζητιανεύουν 50 λεπτά ή ένα τσιγάρο. Δεν μπορεί να αντιληφθεί πως οι συγκεκριμένοι αν δεν προστεθούν άλλα 3 ή 4 μηδενικά δεν απλώνουν το χέρι. Επίσης γνωρίζω πως ήδη οι περισσότεροι έχουν κλείσει σε άλλα κανάλια για την επόμενη σεζόν!

Τόνυ Σ.

Δεν καταλαβαίνουν ακόμα και αν τους το πεις.

Νατάσα Ρ.

Χάσμα στην επικοινωνία; Κατι σαν τον «Μπαλαμό κ την Ερατώ», Πόσο αταίριαστο ζευγάρι. Χάθηκε να γνωρίσει το «Σάκη τον υδραυλικό»;

Τόνυ Σ.

Πάντα υπάρχει λόγος που είναι μαζί δυο άνθρωποι. Πάντα και ας μην είναι προφανές το γιατί. Τσίπρας και Καμμένος….θα έλεγες αταίριαστοι πριν καιρό αλλά τελικά ο ένας λέει στον άλλον «Είσαι το Ταίρι μου».

Εσύ κανόνισε αν πας διακοπές σε κάνα «Νησί» να μην χαθούμε. Μην προκύψει τίποτε και σε ψάχνω στο «Παρά Πέντε».

Νατάσα Ρ.

Απαράδεκτο πάντως που κάποιες σειρές το αγαπημένο Mega δεν τις συνέχισε. Πραγματικά «ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ»!

Σα να θέλουν να σε διώξουν απο τη χώρα με την  ανεργία και την  κακή τηλεόραση. Μη μείνουμε Ευρώπη, μέχρι και το «Champions League» μετακόμισε σε άλλο κανάλι. Πάντως αν είναι να αλλάξουμε πατρίδα ψηφίζω «Beverly Hills», αλήθεια τί να απόγιναν ο Dylan και η Kelly άραγε;

Τόνυ Σ.

Καμιά φορά οι άνθρωποι σε θέσεις αποφάσεων είναι εντελώς «Αυθαίρετοι»! Λες να το πούμε το Mega-λο αντίο;

Τόνυ Σ., Νατάσα Ρ.

Αγαπημένο Mega Channel κάποτε η σχέση μας ήταν «Σ’αγαπώ, Μ’αγαπάς» και ξαφνικά γίναμε «Δύο Ξένοι»όπως και να ‘χει θα μας λείψεις! 

 

Τόνυ Σ. CEO Εταιρίας Τεχνολογίας
Νατάσα Ρ. Διπλωματικό Σώμα

 

Facebook Comments