Φοροαπαλλαγές για εργαζομένους εξήγγειλε ο Τραμπ

11 λεπτά ανάγνωση
9 Αυγούστου 2016

Το οικονομικό πρόγραμμμα της εκστρατείας του επρόκειτο να αποκαλύψει χθες ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία, Ντόναλντ Τραμπ, στο οποίο εντάσσονται φοροαπαλλαγές για τις οικογένειες των εργαζόμενων Αμερικανών.

Στην ομιλία του, που ήταν προγραμματισμένη για χθες το βράδυ στην Οικονομική Λέσχη του Ντιτρόιτ, ο Τραμπ επρόκειτο να επικεντρωθεί στα θέματα του εξωτερικού εμπορίου, της φορολογίας, της μετανάστευσης και της ρύθμισης της αγοράς. Κύριοι στόχοι του οικονομικού προγράμματος του Τραμπ είναι η ενίσχυση της απασχόλησης και η τόνωση της ανταγωνιστικότητας της αμερικανικής οικονομίας, αντιμέτωπη με τους εξαγωγικούς κολοσσούς της Ασίας.

Η ομιλία στο Ντιτρόιτ θα είναι η πρώτη του Τραμπ με θέμα την οικονομία, μετά τον διορισμό 13μελούς ομάδας οικονομικών συμβούλων την περασμένη εβδομάδα. Με την εμφάνισή του αυτή ο εκκεντρικός υποψήφιος ελπίζει να δώσει τέλος σε μια εβδομάδα σημαντικών προβλημάτων, όπως η οξύτατη αντιπαράθεσή του με τους μουσουλμάνους γονείς Αμερικανού στρατιώτη, ο οποίος σκοτώθηκε το 2004 στο Ιράκ, αλλά και οι μάχες που διεξήγαγε με την ηγεσία του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Σύμβουλος της εκστρατείας του Τραμπ, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, είπε μιλώντας στο πρακτορείο Reuters ότι το οικονομικό σχέδιο του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου θα μειώσει τα φορολογικά βάρη όσων γονέων δαπανούν μέρος του οικογενειακού προϋπολογισμού τους σε παιδικούς σταθμούς, καθώς «δεν επιθυμούμε να μεταδώσουμε το μήνυμα ότι η απόκτηση παιδιών είναι οικονομικό μειονέκτημα», είπε ο σύμβουλος. Ο Τραμπ προτείνει επίσης την αυστηρότερη προστασία της αμερικανικής πνευματικής ιδιοκτησίας, καθώς και τη δραστική μείωση της εταιρικής φορολογίας. Ο τραπεζίτης Στίβεν Κολκ, που ενημερώθηκε την Κυριακή για το οικονομικό πρόγραμμα του Τραμπ από την οικονομική ομάδα του υποψηφίου, χαρακτήρισε τις προτάσεις του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου «τη μεγαλύτερη φορολογική επανάσταση από την εποχή του προέδρου Ρέιγκαν, το 1986».

Οι εξαγγελίες αυτές του Τραμπ αποσκοπούν στη μείωση της μεγάλης διαφοράς που εμφανίζουν οι δημοσκοπήσεις μεταξύ του ιδίου και της Χίλαρι Κλίντον. Σύμφωνα με σφυγμομέτρηση της Κυριακής για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου ABC, η Χίλαρι Κλίντον έχει προβάδισμα οκτώ ποσοστιαίων μονάδων έναντι του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου της.

Στο μεταξύ, τη στήριξή του στον Ντόναλντ Τραμπ προσέφερε ο γιος του πρώην κυβερνήτη της Φλόριντα και αντιπάλου του στην προκριματική αναμέτρηση, Τζεμπ Μπους. Ο Τζορτζ Π. Μπους έγινε έτσι το μοναδικό μέλος της οικογένειας Μπους που στηρίζει ανοικτά την υποψηφιότητα Τραμπ. Ο υιός του Τζεμπ, που είναι ο αιρετός επικεφαλής πολεδομικών θεμάτων στην πολιτεία του Τέξας, εμφανίσθηκε σε βίντεο να στηρίζει τον Τραμπ, καλώντας τους Ρεπουμπλικανούς να συσπειρωθούν πίσω από τον νικητή του χρίσματος.

«Πικρή η νίκη Τραμπ»

«Για την ομάδα Μπους, η νίκη Τραμπ έχει πικρή γεύση. Οφείλουμε, όμως, να ξανασηκωθούμε και να βοηθήσουμε τον άνδρα, ο οποίος νίκησε στο συνέδριο και να βεβαιωθούμε ότι θα σταματήσουμε τη Χίλαρι Κλίντον», λέει ο γιος του Τζεμπ Μπους.

Ο πατέρας του, Τζεμπ Μπους, είχε δηλώσει τον Μάιο ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ, ενώ ανάλογη στάση έχουν τηρήσει μέχρι στιγμής οι πρώην πρόεδροι Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος και Τζορτζ Μπους ο νεότερος, που αρνήθηκαν να εκφράσουν τη στήριξή τους στον εκκεντρικό υποψήφιο του κόμματος.

 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πιο δημοφιλής σταρ του TikTok στον κόσμο εγκαταλείπει τις ΗΠΑ μετά την κράτησή του από το ICE

Ο Khaby Lame φέρεται να έχει παραβεί τους όρους της βίζας του

Κέρδη 1,46% για το πετρέλαιο

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, εν μέσω του θετικού momentum που

Ανθεκτικό το Χρηματιστήριο Αθηνών στον «τυφώνα Τραμπ» – Στις πρώτες θέσεις των διεθνών αποδόσεων φέτος

Ιδιαίτερα ανθεκτικό ήταν το Χρηματιστήριο Αθηνών τον δύσκολο για τις διεθνείς αγορές