Αυξάνονται οι εκροές χρυσού από τα αποθετήρια ΗΠΑ και Αγγλίας

3 λεπτά ανάγνωση
1 Σεπτεμβρίου 2016

Στην αρχή ήταν η Γερμανία, ο οποία ζήτησε την επιστροφή 120 τόνων χρυσού από τα θησαυροφυλάκια της NY Fed, το 2014. Στη συνέχεια ακολούθησε η Ολλανδία που έλαβε 122 τόνους χρυσού και φέτος το Μάιο, η Αυστρία ζήτησε να τις επιστραφούν τα αποθέματά της, τα οποία βρίσκονται κυρίως στην Αγγλία. Σύμφωνα με τα στοιχεία που εξέδωσε η ίδια η NY Fed, οι εκροές αποθεμάτων επιταχύνονται.

Την ώρα που όλοι οι αξιωματούχοι επιβεβαιώνουν ότι όλα είναι καλά και ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, όλο και περισσότερα κράτη και Οργανισμοί ή Ιδρύματα, όπως το Harvard, αναλαμβάνουν και πάλι την αποθήκευση των αποθεμάτων τους. Σύμφωνα με τη NY Fed, στους επτά μήνες του 2016 υπήρξαν 87 τόνους χρυσού κάτι που είναι 25% παραπάνω από αυτούς που ζητήθηκαν το 2014.

Σε σύνολο 30 μηνών, έχουν υπάρξει 388 τόνοι χρυσού που έχουν ζητηθεί πίσω από τους νόμιμους κατόχους τους. Αυτό είναι μόλις 20 τόνοι λιγότεροι από το 2007 όταν και βρισκόμασταν στα πολύ αρχικά στάδια της κρίσης των ενυπόθηκων δανείων. 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκτακτες ειδησεις Ελλαδα

Χρυσός: Οι αγοραστές επέστρεψαν μετά το sell-off – Άνοδος 17% από την αρχή του έτους

Ο χρυσός επέστρεψε πάνω από το ψυχολογικό όριο των $5.000, καταγράφοντας 2η

Βίαιο sell-off στα πολύτιμα μέταλλα: Καταρρέουν χρυσός, ασήμι και πλατίνα

Νέος γύρος έντονων πιέσεων σαρώνει την αγορά των πολύτιμων μετάλλων.

Βουτιά άνω του 3% στον χρυσό μετά το ράλι – Κατοχύρωση κερδών και βλέμμα στη Fed

Ισχυρές απώλειες καταγράφουν οι τιμές του χρυσού, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε