Μοσκοβισί: Ολοκληρώστε όλα τα προαπαιτούμενα

3 λεπτά ανάγνωση
4 Οκτωβρίου 2016

Έμμεσο μήνυμα στην Ελλάδα να υλοποιήσει τα προαπαιτούμενα που εκκρεμούν πριν το Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας έστειλε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί.

Μιλώντας ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου, ο κ. Μοσκοβισί σημείωσε πως είναι «κεφαλαιώδους σημασίας να μπορέσουμε να τελειώσουμε με αυτό έως τη Δευτέρα», ουσιαστικά καλώντας την Αθήνα να εφαρμόσει άμεσα όλα τα συμφωνηθέντα, που συνδέονται με την εκκρεμούσα υποδόση των 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ο επίτροπος σημείωσε πάντως ότι η ελληνική πλευρά έχει επιταχύνει την εφαρμογή των εκκρεμοτήτων, και εμφανίστηκε μετρημένα αισιόδοξος ότι το Eurogroup της Δευτέρας θα δώσει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση των 2,8 δισεκ. ευρώ.

Δεν διευκρίνισε ποια κενά υπάρχουν στην υλοποίηση των προαπαιτούμενων από την Ελλάδα.

Οι ευρωπαίοι εταίροι έχουν καταστήσει σαφές ότι όσο πιο γρήγορα κλείσει η υπόθεση της υποδόσης, που αποτελεί «ουρά» της πρώτης αξιολόγησης, τόσο το ταχύτερο θα αρχίσει η δεύτερη αξιολόγηση αλλά και μπορεί να αρχίσει η συζήτηση για ελάφρυνση του χρέους.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

UBS: Το εντυπωσιακό comeback των ελληνικών ομολόγων

Από «παράδειγμα προς αποφυγή» στις διεθνείς αγορές χρέους, η Ελλάδα έχει εξελιχθεί

Δημοσιονομικοί κανόνες ΕΕ: επιστροφή στη λιτότητα ή «ευελιξία» για επενδύσεις;

Η συζήτηση για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ έχει επανέλθει δυναμικά

Η Κίνα και οι προκλήσεις της βιώσιμης ανάπτυξης

Η Κίνα συνεχίζει να αναπτύσσεται, αλλά με σαφώς χαμηλότερους ρυθμούς σε σχέση