Διάταγμα Τραμπ: Λιγότερες από 60.000 είναι οι βίζες που ανακλήθηκαν

2 λεπτά ανάγνωση
4 Φεβρουαρίου 2017

“Λιγότερες από 60.000 βίζες ανακλήθηκαν προσωρινά σε συμμόρφωση με το εκτελεστικό διάταγμα” που υπέγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, δήλωσε ο Ουίλιαμ Κοξ, εκπρόσωπος της αμερικανικής διπλωματίας για προξενικά θέματα.

Νωρίτερα δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης, επικαλούμενα έναν κυβερνητικό δικηγόρο και όσα ακούστηκαν σε μια ακροαματική διαδικασία σε ομοσπονδιακό δικαστήριο, ανέφεραν πως ο αριθμός των θεωρήσεων εισόδου που ακυρώθηκαν ανέρχεται σε πάνω από 100.000.

Επί των ημερών του Μπαράκ Ομπάμα, του προκατόχου του Τραμπ, η Ουάσινγκτον είχε προσθέσει αυτές τις επτά χώρες στον κατάλογο των κρατών τα οποία εγείρουν “ανησυχία” στις αμερικανικές αρχές, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι έγιναν αυστηρότερες οι διαδικασίες χορήγησης βίζας σε πολίτες τους ή σε πρόσωπα που τα επισκέφθηκαν μέσα στα τελευταία πέντε χρόνια.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

DBRS: Νέο πλήγμα για τις ευρωπαϊκές τράπεζες από τους δασμούς Τραμπ – Ποια η θέση των ελληνικών τραπεζών

Σημαντικές διακυμάνσεις καταγράφονται στα επίπεδα κόστους κινδύνου (Cost of Risk – COR)

Βουτιά 7% για το πετρέλαιο στον απόηχο των δασμών Τραμπ

Ισχυρές απώλειες της τάξης του 7% καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, καθώς

Διάταγμα Τραμπ: Στη δημοσιότητα τα αρχεία για τις δολοφονίες Κένεντι και Μάρτιν Λούθερ Κινγκ

Στη δημοσιότητα τα αρχεία για τις δολοφονίες Κένεντι και Μάρτιν Λούθερ Κινγκ