Goldman Sachs και JP Morgan στηρίζουν Ελληνικές μετοχές

4 λεπτά ανάγνωση
6 Αυγούστου 2013

Λίγες μόλις ημέρες πριν από τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αμερικανό Πρόεδρο κ. Μπάρακ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο αμερικανικοί οίκοι, όπως η Goldman Sachs και η JP Morgan αρχίζουν και βλέπουν σοβαρά περιπτώσεις Ελληνικών μετοχών κατατάσσοντάς τες παράλληλα, στα πιο φθηνά χαρτιά της Ευρώπης.

Ειδικά, η Goldman Sachs για τον Τιτάνα, μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα αναφέρεται με θετικά σχόλια για τη μετοχή, ανεβάζοντας την τιμή στόχο από τα 16,5 ευρώ, στα 17,2 και με περιθώριο ανόδου 13%. Η μετοχή κυμαίνεται κοντά στις χαμηλότερες αποτιμήσεις της με βάση το EV/sales, η Goldman διαπιστώνει ελκυστική αναλογία ρίσκου/ανταμοιβής. Εξάλλου, εντοπίζει μια σειρά από πιθανούς θετικούς καταλύτες, μεταξύ των οποίων τα στοιχεία για τη ζήτηση τσιμέντου σε ΗΠΑ, Ελλάδα και Αίγυπτο. Η όποια επιβεβαίωση της επανεκκίνησης των έργων στους αυτοκινητοδρόμους στην Ελλάδα θα λειτουργήσει επίσης θετικά, σημειώνεται.

Στη λίστα της Morgan Stanley με τις πιο φθηνές μετοχές, δεύτερος στη λίστα περιλαμβάνεται ο ΟΠΑΠ με normalised P/E 1,7. Σημειώνεται ότι ο οίκος δίνει σύσταση equal-weight (απόδοση σύμφωνα με την πορεία της αγοράς) για τη μετοχή του ΟΠΑΠ, προβλέποντας μείωση κερδών κατά 72% για φέτος και 4% για το 2014, με αύξηση 48% το 2015.

Στην 80η θέση της ίδιας λίστας κατατάσσεται ο ΟΤΕ, με normalised P/E 9,6 συστήνοντας equal-weight θέσεις, προβλέποντας μείωση κερδών 18% φέτος και 2% το 2014, με αύξηση 11% το 2015.

Τέλος, στις φθηνότερες μετοχές του χρηματοοικονομικού τομέα με βάση το ίδιο κριτήριο, η Alpha Bank φιγουράρει πρώτη στη λίστα, με normalised P/E 1,6. Ο οίκος δεν δίνει σύσταση για τη μετοχή.

ΧΣ

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Goldman Sachs: Ανεβάζει τον πήχη για Alpha, Eurobank και Πειραιώς

Η Goldman Sachs ανεβάζει τις τιμές-στόχους για τις τέσσερις συστημικές ελληνικές τράπεζες.

Goldman Sachs: Στα$ 6,63 δισ. τα κέρδη του β΄ τριμήνου

Ισχυρή βελτίωση των μεγεθών της και υπέρβαση των εκτιμήσεων της αγοράς εμφάνισε

JP Morgan: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα με εισροές άνω του $1 δισ. – Η Eurobank στις κορυφαίες επιλογές

Η JP Morgan επιβεβαιώνει τη θετική στάση της για την Ελλάδα, παρά