«Χρυσό» συμβόλαιο με τον εκδοτικό οίκο Penguin υπέγραψε το ζεύγος Ομπάμα

3 λεπτά ανάγνωση
1 Μαρτίου 2017

Συμβόλαιο-μαμούθ με τον εκδοτικό οίκο Penguin Random House για την έκδοση των απομνημονευμάτων τους, έκλεισε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του Μισέλ, όπως έγινε γνωστό χθες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Financial Times, η οποία δεν αποκαλύπτει το ποσό που θα λάβουν οι Ομπάμα για τη συγγραφή των δύο βιβλίων, τα χρήματα που προσέφεραν οι μεγαλύτεροι εκδοτικοί οίκοι για τα απομνημονεύματά τους ξεπερνούσαν τα 60 εκατομμύρια δολάρια. Εάν αυτό το ποσό επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για ένα από τα ακριβότερα συμβόλαια για εκδοτικά δικαιώματα στην ιστορία.

Ο Αμερικανός συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων Τζέιμς Πάτερσον είχε υπογράψει το 2009 ένα συμβόλαιο το ύψος του οποίου ανερχόταν σύμφωνα με ΜΜΕ στα 150 εκατομμύρια δολάρια. Το συμβόλαιο αφορούσε 17 βιβλία.

Ο προκάτοχος του Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο, ο Τζορτζ Μπους, έλαβε περίπου 10 εκατομμύρια δολάρια για τα δικά του απομνημονεύματα, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, ενώ ο πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον είχε λάβει περίπου 15 εκατομμύρια δολάρια για το αυτοβιογραφικό του έργο «Η ζωή μου».

Ο Μπαράκ Ομπάμα έχει ήδη εκδώσει δύο βιβλία, το «Εικόνες του πατέρα μου» (1995) και το «Τολμώ να ελπίζω» (2006), που έχουν πουλήσει πάνω από τρία εκατομμύρια αντίτυπα το καθένα μόνο στις ΗΠΑ.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δ. Ουγγαρέζος: Ανακοινώθηκε ότι συνεχίζει στο Mega – Συμβόλαιο ενός έτους με τον σταθμό

Ανακοινώθηκε από το Mega ο Δημήτρης Ουγγαρέζος, με το δελτίο τύπου να

Τον Νοέμβριο τα απομνημονεύματα της Άνγκελα Μέρκελ με τίτλο ”Ελευθερία”

Σε 700 σελίδες τα απομνημονεύματα της Άνγκελα Μέρκελ – Αναφορές και στην

Ομπάμα: Δημοσίευσε βίντεο «ύμνο» για την Ελλάδα

Δημοσίευσε βίντεο «ύμνο» για την Ελλάδα ο 44ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών