Ομπάμα: Δεν είναι λύση η λιτότητα – Σαμαράς: Η Ελλάδα θα πετύχει

4 λεπτά ανάγνωση
8 Αυγούστου 2013

Την αλληλεγγύη του προς την Ελλάδα εξέφρασε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σε κοινές δηλώσεις που έκανε με τον έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Ο κ. Ομπάμα χαρακτήρισε «τολμηρές» τις ενέργειες του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα ότι «η Ελλάδα θα συνεχίσει στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων» « Θέλουμε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε», είπε ο αμερικανός πρόοδος ενώ τόνισε πως η λιτότητα δεν είναι λύση. Ο ίδιος αναγνώρισε πως η χώρα μας αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις παρόλα αυτά εκτίμησε πως η Ελλάδα θα τα καταφέρει. «Η Ελλάδα θα πετύχει», είπε ο Ομπάμα και συνέχισε λέγοντας ότι η χώρα του θα στηρίζει τις προσπάθειες της Ελλάδας.

Από την πλευρά του ο Αντώνης Σαμαράς ανέφερε όρτι Ελλάδα και ΗΠΑ υποστηρίζουν τις ίδιες αξίες, ελευθερία ανεξαρτησία και δημοκρατία. Οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν θα είναι μάταιες, επεσήμανε μετά τη συνάντηση ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός η κυβέρνηση προσπαθεί να εστιάσει στη δημιουργία θέσων εργασίας, και συμπλήρωσε λέγοντας ότι «προσπαθούμε να εστιάσουμε στη δημιουργία θέσεων εργασίας». Οι θυσίες του ελληνικού λαού, συνέχισε ο έλληνας πρωθυπουργός, είναι τεράστιες αλλά δεν θα πάνε χαμένες ενώ παρατήρησε πως εάν πετύχει η Ελλάδα η επιτυχία θα είναι και ευρωπαϊκή.

 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΝΤ: Το υψηλό χρέος εκτοξεύει το κόστος δανεισμού – Σήμα κινδύνου για τις μεγάλες οικονομίες

Το ΔΝΤ προειδοποιεί ότι το υψηλό δημόσιο χρέος αυξάνει το κόστος δανεισμού

Πετρέλαιο: Διορθώνουν Brent και WTI μετά το άλμα 4% της Τετάρτης

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν, μετά το άλμα σχεδόν 4% που κατέγραψε

Κρ. Γκεοργκίεβα: «Φρένο» στο χρέος των πλούσιων χωρών

Η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα έστειλε αυστηρό μήνυμα στις ανεπτυγμένες οικονομίες.