«Δεν υπάρχει πέμπτη αξιολόγηση… Η κυβέρνηση και οι εταίροι της σέβονται, και έχουν ενιαία ανάγνωση, της συμφωνίας του Eurogroup της 20ης του Φλεβάρη» διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής.

Ερωτηθείς δε για δηλώσεις της καγκελαρίου Μέρκελ, σημείωσε ότι «όλοι θα πρέπει να αρχίσουν να καταλαβαίνουν τα ίδια τα πράγματα για να μην γίνονται παρανοήσεις… Ξεχάστε τις προηγούμενες δεσμεύσεις, δεν τηρούνται υφεσιακά μέτρα, αλλά διαρθρωτικά…. φοροδιαφυγή, διαφθορά, εκσυγχρονισμός δημόσιας διοίκησης. «Δεν έχουμε δεσμεύσεις … Μόνη μας δέσμευση είναι να υπηρετήσουμε το συμφέρον του λαού μας» επισήμανε.

«Χρειάζεται εγρήγορση και επικοινωνία σε υψηλό πολιτικό επίπεδο για να προχωρήσουμε σε διαφορετική κατεύθυνση από αυτή που πηγαίναμε τα τελευταία χρόνια» τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Το κλειδί για να ξαναβάλουμε σε ράγες τη συμφωνία ήταν η πολιτική διαπραγμάτευση, και οι προσπάθειες μας στέφθηκαν με επιτυχία» σημείωσε.

«Δεν υπάρχει πέμπτη αξιολόγηση, και το περιβόητο email Χαρδούβελη, οι ελληνικές αρχές θα έχουν την ευθύνη για τη συγκρότηση της λίστας μεταρρυθμίσεων, τη νομοθέτηση και την υλοποίησή τους» επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας παρατήρησε ο πρωθυπουργός για τη συμφωνία της οχταμερούς.

«Ξεκαθαρίσαμε ότι οι πολιτικές συζητήσεις θα γίνονται στις Βρυξέλλες, ενώ στην Αθήνα οι επαφές θα γίνονται μόνο για τη συγκέντρωση τεχνικών πληροφοριών» διευκρίνισε.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας, η κυβέρνηση δεν εξαντλείται στη διαπραγμάτευση, αλλά ταυτόχρονα κυβερνά, δεν συζητά μόνο, αλλά ταυτόχρονα νομοθετεί.

Κάλεσε δε τους πολίτες «να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους στις προκλήσεις και στις Κασσάνδρες». Διαβεβαιώνοντας ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα σταθερότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος. «Είναι εξασφαλισμένες οι καταθέσεις στην Ελλάδα» δήλωσε.

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός διέψευσε κατηγορηματικά ότι υπάρχει θέμα αποχώρησης του κ. Βαρουφάκη από το κυβερνητικό σχήμα. «Η κυβέρνηση τον στηρίζει απόλυτα» δήλωσε. 

Facebook Comments