Η πιθανότητα να χαθεί και το ορόσημο του Eurogroup της 22ης Μαΐου για συμφωνία με τους θεσμούς αναγνώρισε επισήμως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απαντώντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη στο πλαίσιο της συζήτησης για την Εξεταστική στην Υγεία. 

Δεν έχετε ακούσει την έκφραση ότι «τίποτε δεν είναι συμφωνημένο αν δεν συμφωνηθεί τίποτε;» διερωτήθηκε. «Όλα θα συμφωνηθούν σε ένα τελευταίο Eurogroup, δεν ξέρω άμα θα είναι το Eurogroup της 22ας Μαΐου ή ο κ. Ντάισελμπλουμ θα συγκαλέσει έκτακτο, δεν το ξέρω αυτό» σχολίασε ο υπουργός Οικονομικών.

Κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ, για ανακρίβειες, αν όχι ψέματα, λέγοντας ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ, είπε, υπάρχει θετικό ισοζύγιο προσλήψεων – αποχωρήσεων ρεκόρ από το 2001. Αύξηση στις θέσεις εργασίας που είναι μόνιμες έναντι αυτών που δεν είναι. Πρόκειται για αύξηση θέσεων εργασίας κατά 150.000». 

Ο υπουργός δήλωσε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ απέφυγε να μιλήσει για την επιτυχία της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση στα εργασιακά όπως ότι δεν καθιερώνεται ανταπεργία, θα επανέρθουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, και δεν θα υπάρξει το μέτρο των ομαδικών απολύσεων. 

Στο πλαίσιο αυτό, κατηγόρησε τη ΝΔ, αλλά και το ΕΛΚ, ότι με μέτρα αντίθετα από αυτά που υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι θα έχουν σοβαρούς μισθούς για μην τροφοδοτούνται ακραίες δεξιές και λαϊκίστικες δυνάμεις όπως η Χρυσή Αυγή και η Μαρίν Λεπέν. «Αποτέλεσμα αυτών των πολιτικών είναι ΧΑ και Λεπέν» ανέφερε. 

«Είστε η νόσος που έχει μπερδέψει τον εαυτό της με τη θεραπεία» δήλωσε δε ο υπουργός Οικονομικών. Παράλληλα, ο κ. Τσακαλώτος επέρριψε ευθύνες στους θεσμούς για την καθυστέρηση της αξιολόγησης επικαλούμενος και δηλώσεις ξένων αξιωματούχων. 

 

Facebook Comments