Μετά τη χθεσινή πτώση του ΧΑ κατά 4% η αγορά παρουσίασε οριακές μεταβολές στη σημερινή συνεδρίαση. Η χρηματιστηριακή αγορά πάντως εκτιμά ότι οι επενδυτές θα τηρήσουν στάση αναμονής, γενικά ως προς τις μετοχές και, θα αναζητήσουν επενδυτικές επιλογές οι οποίες παραδοσιακά υπεραποδίδουν σε περιόδους αβεβαιότητας.

Οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα για την πορεία του ελληνικού ΑΕΠ μέσα στο 2013 ηρέμησαν κάπως τους επενδυτές που δεν ακολούθησαν το κλίμα έντονης νευρικότητας που επικράτησε στους ευρωπαϊκούς δείκτες λόγω της επικείμενης στρατιωτικής εμπλοκής της Δύσης -ΗΠΑ και ενδέχεται να ακολουθήσουν Βρετανία και Γαλλία- στη Συρία.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται τα οικονομικά αποτελέσματα του α΄ εξαμηνού που θα ανακοινωθούν σήμερα αλλά και τις επόμενες δύο μέρες, με την Τράπεζα Πειραιώς να ανακοινώνει τα οικονομικά μεγέθη της την Τετάρτη.

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, η μετοχή της Alpha Bank κέρδισε 3,39%, παρουσιάζοντας τη μεγαλύτερη άνοδο στον 25αρη. Αντίθετα, σημαντικές απώλειες έγραψαν οι τίτλοι των Ελληνικών Πετρελαίων και της Motor Oil.

Ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε κατά 0,04% στις 881,03 μονάδες ενώ ο τζίρος ανήλθε στα 30,8 εκατ. ευρώ. Ο όγκος των μετοχών κυμάνθηκε στα 21,7 εκατ. ευρώ.

Facebook Comments