Με θετικό πρόσημο ξεκίνησαν οι ευρωπαϊκές αγορές

3 λεπτά ανάγνωση

Κέρδη άνω του 1% σημειώνουν οι ευρωπαϊκές αγορές στις αρχικές συναλλαγές της Δευτέρας καθώς οι αγορές πλέον προεξοφλούν ότι η στρατιωτική επέμβαση στη Συρία θα καθυστερήσει μετά την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα να ζητήσει την έγκριση του Κογκρέσου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, όπως και ο Βρετανός πρωθυπουργός, αναμένεται να αντιμετωπίσει ισχυρές αντιδράσεις τόσο από τους Δημοκρατικούς, όσο και από τους Ρεπουμπλικάνους, εκτιμούν οι αναλυτές.

Το θετικό κλίμα στις αγορές ενισχύουν και τα ισχυρά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα για την πορεία της μεταποίησης στην Κίνα.

Τα επίσημα στοιχεία έδειξαν ενίσχυση του δείκτη PMI σε υψηλό 16 μηνών τον Αύγουστο στις 51 μονάδες από 50,3 τον Ιούλιο.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημειώνει άνοδο 1,3% στις 301,33 μονάδες.

Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται σε ποσοστό 1,3% στις 6.497,58 μονάδες, ο γερμανικός DAX 30 σημειώνει άνοδο 1,5% στις 8.224,99 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει άνοδο επίσης 1,5% στις 3.993,47 μονάδες.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γροιλανδία, Τραμπ και το ρήγμα εμπιστοσύνης: οι λεπτές ισορροπίες Μητσοτάκη στην Ευρώπη

Η μερική υπαναχώρηση του Ντόναλντ Τραμπ στο ζήτημα της Γροιλανδίας μπορεί να

Ανατροπή στην κρίση για τη Γροιλανδία – Τι αλλάζει στο γεωπολιτικό παιχνίδι ΗΠΑ-ΕΕ

Σημαντική αποκλιμάκωση καταγράφεται στην υπόθεση της Γροιλανδίας, μετά τις τελευταίες κινήσεις της

Goldman Sachs: «Η Ελλάδα στο επίκεντρο των αναδυόμενων αγορών το 2026 – Τράπεζες, μερίσματα και υπεραπόδοση»

Σε καθεστώς αναδυόμενης αγοράς αναμένεται να παραμείνει το ελληνικό χρηματιστήριο για το