Απώλειες εμφανίζουν οι ευρωπαϊκοί δείκτες, κινούμενοι επιφυλακτικά, καθώς ο αμερικανός πρόεδρος κερδίζει όλο και μεγαλύτερη στήριξη για τη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία αλλά και εν αναμονή μακροοικονομικών μεγεθών από την Ευρωζώνη.

Ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, John Boehner, δήλωσε εχθές ότι η χρήση χημικών όπλων στη Συρία πρέπει να απαντηθεί και μόνο οι ΗΠΑ έχουν την ικανότητα να σταματήσουν τον Άσαντ.

Ο Boehner αμέσως μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Λευκό Οίκο, υπό των πρόεδρο των ΗΠΑ, δήλωσε πως θα στηρίξει το αίτημα του Barack Obama για ανάληψη δράσης στη Συρία εκφράζοντας την πεποίθησή του πως και υπόλοιποι βουλευτές θα κάνουν το ίδιο.

Παράλληλα, οι ηγέτες της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Γερουσίας, ανέφεραν την Τρίτη ότι κατέληξαν σε σχέδιο συμφωνίας, το οποίο παρέχει την άδεια στον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, να κάνει χρήση στρατιωτικής ισχύος κατά της Συρίας.

Οι αγορές εμφανίζονται επιφυλακτικές καθώς αύριο θα πραγματοποιηθούν οι συνεδριάσεις των Κεντρικών Τραπεζών της Ιαπωνίας, της Μ. Βρετανίας και της Ευρώπης, ενώ την Παρασκευή θα ανακοινωθούν στοιχεία για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ, τα οποία συγκεντρώνουν τη μεγαλύτερη προσοχή δύο εβδομάδες πριν τη συνάντηση της Federal Open Market Committee για το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων.

Στο ταμπλό, ο Stoxx Europe 600 υποχωρεί 0,19%, ενώ ο Euro Stoxx 50 σημειώνει πτώση 0,51%.

Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί 0,39%, ο γερμανικός DAX 30 καταγράφει πτώση 0,29%, ενώ ο γαλλικός CAC 40 χάνει 0,43%.

Ο ιταλικός FTSE Mib καταγράφει απώλειες 1,01%, ο ισπανικός IBEX 35 υποχωρεί 0,64%, ενώ ο ελβετικός SMI σημειώνει άνοδο 0,02%.

Στη σημερινή ατζέντα αναμένεται η ανακοίνωση του PMI υπηρεσιών της Ευρωζώνης, αλλά και επιμέρους οικονομιών καθώς και τα στοιχεία για το ΑΕΠ του δεύτερου τριμήνου.

Facebook Comments