S&P: Η μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη βρίσκεται σε κίνδυνο

3 λεπτά ανάγνωση
1 Οκτωβρίου 2013

Καθησυχαστική η Standard & Poor΄s για για την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας των ΗΠΑ παρά το αδιέξοδο για το ανώτατο ταβάνι δανεισμού της χώρας.

Αν και ο οίκος είχε αφαιρέσει από τις ΗΠΑ τα “ΑΑΑ” μετά το προηγούμενο αδιέξοδο στον προϋπολογισμό του 2011 η S&P επεσήμανε σήμερα πως δεν πιστεύει πως θα υπάρξει σενάριο αποτυχία στην αύξηση το ορίου χρέους.

«Δεν πρόκειται να υποβαθμίσουμε την αξιολόγηση των ΗΠΑ, όπως ακριβώς συνέβη το 2011, οδηγώντας την παγκόσμια αγορά σε παράλυση» διευκρινίζει ο οίκος αξιολόγησης.

Το 2011 ο οίκος S&P υποβάθμισε την αξιολόγηση του αμερικανικού χρέους, στερώντας από τις ΗΠΑ την κορυφαία αξιολόγηση «ΑΑΑ». «Το σημερινό αδιέξοδο αναμένεται να δημιουργήσει ένα κλίμα αβεβαιότητας, το οποίο ενδέχεται να βλάψει την εμπιστοσύνη, τις επενδύσεις αλλά και την απασχόληση των ΗΠΑ. Παρά ταύτα, το αδιέξοδο εκτιμάται βραχυπρόθεσμο και ως εκ τούτου, οι επιδράσεις του δεν πρόκειται να οδηγήσουν σε υποβάθμιση των ΗΠΑ» εξηγεί χαρακτηριστικά.

Επίσης, διαμηνύει πως η έκταση αλλά και η δυναμική του «λουκέτου» δεν πρόκειται να έχει σημαίνουσα διάρκεια. «Η μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη ακόμα βρίσκεται υπό κίνδυνο» καταλήγει η S&P.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυρ. Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα δεν θα είναι πλέον η πιο υπερχρεωμένη χώρα στην Ευρώπη»

Οι εξελίξεις στον πόλεμο των ΗΠΑ με το Ιράν ήταν το πρώτο
Τασεις επενδυσεων στην Ελλαδα

Ο δρόμος προς την απόλυτη κανονικότητα και την υποχώρηση του ελληνικού χρέους στο 100% του ΑΕΠ

O υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης εξήρε την ομάδα του Οργανισμού
Ειδησεις ελληνικου χρηματιστηριου

ΤτΕ: Αμετάβλητοι οι συστημικοί κίνδυνοι στο β΄τρίμηνο 2026

Aμετάβλητοι παρέμειναν οι συστημικοί κίνδυνοι στο δεύτερο τρίμηνο του 2026, σύμφωνα με