Κέρδη για το ελληνικό χρηματιστήριο
Σε θετικό έδαφος κινειται το ελληνικό χρηματιστήριο την Παρασκευή

Σε θετικό έδαφος κινειται το ελληνικό χρηματιστήριο την Παρασκευή
Σε θετικό έδαφος κινειται το ελληνικό χρηματιστήριο την Παρασκευή, μετά τα θετικά δημοσιονομικά στοιχεία και την απόφαση της Standard & Poor’s να διατηρήσει αμετάβλητη την αξιολόγηση για το αξιόχρεο της Ελλάδας.
«Αναμένουμε η αγορά να παραμείνει σε θετικό έδαφος σήμερα, μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις του υπουργείου Οικονομικών για τις επιδόσεις του 2013», σχολίασε η Euroxx Χρηματιστηριακή.
Στις 11:00, ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 1.048,57 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 1,48%, ενώ η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 17,075 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 1,14%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης βρίσκεται στο +1,38%.
Από τους επιμέρους δείκτες, πτώση σημειώνει μόνο ο δείκτης των Τροφίμων (-0,59%), ενώ τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες του Πετρελαίου (+2,47%), των Τραπεζών (+1,98%) και των πρώτων Υλών (+1,92%).
Από τις υπό διαπραγμάτευση μετοχές, 49 κινούνται ανοδικά, 17 πτωτικά και 11 παραμένουν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές των Μοτοδυναμική +8,99%, Αιολική +5,56%, Q&R+3,61% και Ελλάκτωρ +3,25% +3,25%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές των Moda Bagno -9,89%, Ικτίνος -2,60%, Μοχλός -2,50% και Trastor -2,19%.
Facebook Comments