Ντράγκι : Η ΕΚΤ είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει όλα της τα εργαλεία, εάν χρειαστεί

3 λεπτά ανάγνωση
11 Οκτωβρίου 2013

Ο Μάριο Ντράγκι επαναλαμβάνει ότι η ΕΚΤ είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία που έχει διαθέσιμα για να στηρίξει την οικονομία της Ευρωζώνης, συμπεριλαβανομένου του να διατηρήσει την τρέχουσα νομισματική της πολιτική  για μεγαλύτερο διάστημα.

Οι συγκεκριμένες δηλώσεις αναμένεται να ειπωθούν αύριο από τον Μάριο Ντράγκι, στο συνέδριο της Διεθνούς Νομισματικής και Οικονομικής Επιτροπής, ωστόσο η ΕΚΤ τις δημοσιοποίησε στα ΜΜΕ σήμερα

Όπως αναφέρεται, η νομισματική πολιτική της ΕΚΤ θα παραμείνει υποστηρικτική προς την οικονομία, για όσο χρειαστεί. Σύμφωνα και με το forward guidance που δώθηκε τον Ιούλιο, το διοικητικό συμβούλιο αναμένει τα επιτόκία της ΕΚΤ να παραμείνουν στα σημερινα χαμηλά επίπεδα, για μεγαλύτερο διάστημα ακόμη.

Ο Ντράγκι προσθέτει ότι σε ότι αφορά τις συνθήκες στην αγορά χρήματος, η ΕΚΤ θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, οι οποίες μπορεί να έχουν συνέπειες στην στάση της νομισματικής της πολιτικής και είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα εργαλεία της.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επενδύσεις και κατανάλωση κράτησαν ψηλά την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας – Στο 2% η ανάπτυξη

Η ελληνική οικονομία διατήρησε τη θετική της δυναμική κατά το πρώτο τρίμηνο

«Done deal» η αύξηση των επιτοκίων από την ΕΚΤ – Ενισχύονται οι δημοσιονομικοί φόβοι

H αύξηση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι το πιο πιθανό

Κ. Βελόπουλος: «Εμείς θα κάνουμε €500 αύξηση στους μισθούς, συντάξεις, δώρα»

Ο Κυριάκος Βελόπουλος υποστήριξε ότι μια κυβέρνηση της Ελληνικής Λύσης θα προχωρούσε