Υποβάθμιση των τραπεζών Κύπρου και Λαϊκής από τον οίκο Fitch

2 λεπτά ανάγνωση
26 Μαρτίου 2013

Στην υποβάθμιση των δύο μεγαλύτερων κυπριακών τραπεζών προχώρησε σήμερα η Fitch Ratings, μετά τη συμφωνία του Eurogroup για το σχέδιο διάσωσης της Κύπρου.

Ειδικότερα, ο διεθνής οίκος αξιολόγησης υποβάθμισε την μακροπρόθεσμη και τη βραχυπρόθεσμη σύσταση για την Cyprus Popular Bank ΛΑΙΚΗ (Λαϊκή) σε «D» (Default) και τη σύσταση για την Τράπεζα Κύπρου ΚΥΠΡ σε «RD» (Restricted Default), από «B» που ήταν μέχρι πρότινος και για τις δύο τράπεζες.

Επίσης, διατήρησε το «Rating Watch Negative» (RWN) για την Ελληνική Τράπεζα.

Βάσει των αποφάσεων του Eurogoup, η Λαϊκή Τράπεζα ΛΑΙΚΗ θα προχωρήσει σε άμεση αναδιάρθρωση και θα χωριστεί σε «καλή» και «κακή» τράπεζα. Η «κακή» τράπεζα θα κλείσει εν καιρώ, ενώ μετά από κάποιο διάστημα η «καλή» τράπεζα θα απορροφηθεί από την Τράπεζα Κύπρου. Το χρέος ύψους 9 δισ. ευρώ της Λαϊκής προς την ΕΚΤ θα μεταφερθεί στην Τράπεζα Κύπρου.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι «τιμωροί» των ομολόγων επέστρεψαν

Σε πολυετή υψηλά έχουν εκτοξευθεί τα κόστη δανεισμού διεθνώς, καθώς οι φόβοι

Fitch: Αναβάθμισε τη ΔΕΗ σε “BB”

Ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης στο επενδυτικό σχέδιο της ΔΕΗ δίνει η Fitch Ratings.

Fitch: Αναβάθμιση για Eurobank, και Πειραιώς – Ισχυρό μήνυμα για τις τράπεζες

Σε νέες αναβαθμίσεις των ελληνικών και κυπριακών τραπεζών προχώρησε η Fitch Ratings.