Η Κίνα θα επενδύσει $1,5 τρισ. για εξαγορές

4 λεπτά ανάγνωση
9 Αυγούστου 2017

Οι πολύ μεγάλες δαπάνες των κινεζικών επιχειρήσεων για εξαγορές ξένων εταιρειών θα συνεχισθούν και την επόμενη δεκαετία και θα φτάσουν το 1,5 τρισ. δολάρια. Στην εκτίμηση αυτή καταλήγει σε σχετική έκθεσή της η πολυεθνική εταιρεία συμβούλων Linklaters LLP, η οποία ειδικεύεται στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε συμφωνίες συγχωνεύσεων και εξαγορών.

Η εν λόγω εταιρεία εκτιμά πως οι κινεζικές αρχές θα εξακολουθήσουν να ενθαρρύνουν τις επενδύσεις σε βιομηχανίες και ιδιαιτέρως σε εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, παρά τις διακηρύξεις για αλλαγή στάσης του Πεκίνου.

Οι ρυθμιστικές αρχές του τραπεζικού συστήματος της Κίνας προσπαθούν τελευταία να αποτιμήσουν το μέγεθος του κινδύνου που μπορεί να απειλεί το τραπεζικό σύστημα της χώρας. Η Linklaters προεξοφλεί, όμως, ότι οι εμπορικές συναλλαγές της Κίνας θα διευκολύνουν τη σύναψη σχετικών συμφωνιών.

Οι εκτιμήσεις της Linklaters LLP σε ό,τι αφορά το ύψος των δαπανών για εξαγορές ξένων επιχειρήσεων ισοδυναμούν με αύξηση κατά 70% από τα 880 δισ. δολάρια στα οποία ανήλθαν τα τελευταία 10 χρόνια. Στη διάρκεια αυτών των ετών, πολλές κινεζικές εταιρείες εξελίχθηκαν από απλές εταιρείες σε κολοσσούς, ενώ έγιναν γνωστές στη Δύση μέσα από αυτήν την επίθεση φιλίας στον επιχειρηματικό κόσμο της Ευρώπης και των ΗΠΑ.

Εξάλλου, σύμφωνα πάντα με τη Linklaters, η Κίνα από την πλευρά της ενδέχεται να υποκύψει στις διεθνείς πιέσεις και να ανοίξει τις αγορές της στις εταιρείες της Δύσης, χαλαρώνοντας παράλληλα και τη σχετική νομοθεσία.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κίνα και οι προκλήσεις της βιώσιμης ανάπτυξης

Η Κίνα συνεχίζει να αναπτύσσεται, αλλά με σαφώς χαμηλότερους ρυθμούς σε σχέση

Η ανάπτυξη συνεχίζεται, οι ανισορροπίες επιμένουν στην παγκόσμια οικονομία

Η παγκόσμια οικονομία κινείται σε μια φάση εύθραυστης ανάπτυξης, όπου η ανθεκτικότητα

Η επικίνδυνη εμμονή του Τραμπ με τον Πάουελ – Το τέλος της Fed όπως την γνωρίζαμε;

Η τελευταία εξέλιξη σε μια μακροχρόνια προσπάθεια του Τραμπ  για μεγαλύτερο έλεγχο