Eurostat: Στα 12,9 δισ. ευρώ μειώθηκε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου το 8μηνο

2 λεπτά ανάγνωση
18 Νοεμβρίου 2013

Έλλειμμα ύψους 12,9 δισ. ευρώ, μειωμένο σε σχέση με πέρυσι, εμφάνισε το εμπορικό ισοζύγιο της Ελλάδας στο οκτάμηνο του 2013, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

Όπως προκύπτει από τα κοινοτικά στοιχεία, τους πρώτους οκτώ μήνες του 2013 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012, οι ελληνικές εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 5%, από 17,4 δισ. ευρώ σε 18,3 δισ. ευρώ, ενώ μείωση 5%, από 32,8 δισ. ευρώ σε 31,2 δισ. ευρώ, εμφάνισαν οι εισαγωγές.

Ως αποτέλεσμα, το εμπορικό έλλειμμα της χώρας μειώθηκε από 15,4 δισ. ευρώ πέρυσι σε 12,9 δισ. ευρώ.

Στην Ε.Ε., το υψηλότερο εμπορικό πλεόνασμα εμφάνισε η Γερμανία (127,8 δισ. ευρώ) και ακολουθούν η Ολλανδία (36 δισ. ευρώ) και η Ιρλανδία (25,3 δισ. ευρώ). Το υψηλότερο εμπορικό έλλειμμα σημειώθηκε στη Γαλλία (50,1 δισ. ευρώ) και ακολουθούν η Μεγάλη Βρετανία (44,5 δισ. ευρώ) και η Ελλάδα (12,9 δισ. ευρώ).

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο 3,3% ο πληθωρισμός τον Μάρτιο

Ο πληθωρισμός,  κατέγραψε νέα άνοδο στην Ελλάδα τον Μάρτιο, ενώ ενισχύθηκε αισθητά

Eurostat: Στο 3,1% ο πληθωρισμός τον Φεβρουάριο

Ελαφρώς υψηλότερα από ό,τι είχε εκτιμηθεί προκαταρτικά κινήθηκε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα

Στο 2,9% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Ιανουάριο – Στο 1,7% στην Ευρωζώνη

Ελαφρώς υψηλότερα από ό,τι είχε εκτιμηθεί στα προκαταρκτικά στοιχεία υπολογίστηκε από την