«Ο κ. Σαμαράς με ενημέρωσε για τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Η Ελλάδα έχει κάνει πολύ μεγάλη πρόοδο, σημαντική, και αυτό φαίνεται στο πρωτογενές πλεόνασμα.

Οι μεταρρυθμίσεις όμως είναι πιο ευρείες και η Γερμανία υποστηρίζει, και στο πλαίσιο της ΕΕ αλλά και διμερώς, όπως με την task force στον τομέα της αυτοδιοίκησης. Επίσης ετοιμάζεται επενδυτική τράπεζα. Η Ελλάδα συζητά με την Τρόικα, συζητήσαμε για το σημείο που βρίσκεται. Ο πρωθυπουργός μας διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα θα καλύψει τις δεσμεύσεις της».

Ο Αντώνης Σαμαράς, αφού τόνισε ότι με την Γερμανίδα Καγκελάριο έγινε μια ιδιαίτερα γόνιμη συζήτηση, έκανε λόγο για σημαντικό πρόοδο όσον αφορά την πορεία της Ελλάδας.

«Έχουμε πιάσει τους στόχους», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός, ο οποίος αναφέρθηκε κυρίως στο πρωτογενές πλεόνασμα το οποίο παρουσίασε ο προϋπολογισμός, χαρακτηρίζοντας το ως «το πρώτο ευρέως αποδεκτό επίτευγμα για έξοδο από την κρίση».

«Μπαίνουμε σε εποχή ανάπτυξης μετά από επτά χρόνια ύφεσης, βλέπουμε φως στο τούνελ», τόνισε ο κ. Σαμαράς, προσθέτοντας ότι η χώρα έχει καλύψει μεγάλο μέρος των διαρθωτικών μεταρρυθμίσεων και έχει στόχο να πάει ακόμη μακρύτερα. «Τα οφέλη από τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας γίνονται αισθητά», υποστήριξε ακόμη, φέρνοντας σαν παράδειγμα την πρώτη θέση της Ελλάδας ως προς την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, σε πρόγραμμα της Παγκόσμιας Τράπεζας για το επιχειρείν.

Facebook Comments