Διαβάστε τι συμβαίνει με τα warrants της Alpha, όπου χθες οι επενδυτές υπέστησαν ψυχρολουσία 58 ευρώ, για όποιον είχε 10 χιλιάδες κομμάτια.

 

 

https://marketnews.gr/article/8884/me_zhmia_h_eksaskhsh_tou_warrant_ths_alpha_thn_prwth_mera

Θετικές κρίσεις υπάρχουν στο χθεσινό report της HSBC για τις ελληνικές μετοχές, καθώς, όπως σημειώνει, διατηρεί μια overweight θέση στην Ελλάδα στο GEMs χαρτοφυλάκιό της.

Όπως αναφέρει, καθώς η ελληνική οικονομία φαίνεται ότι πλησιάζει σε ένα σημείο ανάκαμψης, μετά τη μεγάλη ύφεση, είναι η φάση του κύκλου που όταν η χρηματοοικονομική κρίση τελειώνει, η πορεία, κατά κόρον, πηγαίνει καλά. Η ελληνική οικονομία μπορεί να αποβλήθηκε από την κατηγορία των ανεπτυγμένων αγορών, αλλά η κατάταξή της στις αναδυόμενες είναι θετική από πλευράς ρευστότητας για το χρηματιστήριό της.

Εμείς, όπως λέει η HSBC, συνεχίζουμε να αμφιβάλουμε ότι οι ελληνικές μετοχές είναι ακριβές.

Η ελληνική αγορά αφού κατέκτησε τα νέα υψηλά των 1.232 μονάδων πριν από δυο ημέρες τώρα αναζητά νέες ισορροπίες και σε αρκετές περιπτώσεις πρέπει να χωνευτούν τα νέα επίπεδα τιμών.

Ναι μεν, αλλά από JP Morgan για τις Ευρωπαϊκές αγορές. Το φετινό ράλι στις αγορές της ευρω-περιφέρειας κινήθηκε στα ίδια πλαίσια με τις αποδόσεις των πρωταθλητών του Βορρά, όπως ο γερμανικός DAX, ωστόσο το νέο έτος αναμένεται να υπεραποδόσουν, υπογραμμίζει παράλληλα η JP Morgan.

Όπως τονίζει, είναι ξεκάθαρο πως δεν υπάρχει καμία bearish τάση στις προοπτικές των ευρωπαϊκών αγορών, ενώ η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας, η έξοδος της Ευρωζώνης από την ύφεση, η βελτίωση της εταιρικής κερδοφορίας, οι ελκυστικές αποτιμήσεις και ένα νέο κύμα εξαγορών και συγχωνεύσεων, αναμένεται να αποτελέσουν τους καταλύτες για το ράλι του επόμενου έτους.

 

ΧΣ

Facebook Comments