Το ποσό των 402 εκατ. φράγκων (449 εκατ. δολαρίων) αναγκάζει η διαιτησία την Tiffany & Co να καταβάλει στην Swatch Group, λόγω παραβίασης συμβολαίου που είχαν υπογράψει οι δυο εταιρείες για τη δημιουργία κοινοπραξίας, μεταδίδει το Bloomberg.

Η Tiffany ανακοίνωσε πως θα χρεωθεί με 295-305 εκατ. δολάρια το δ τρίμηνο λόγω της απόφασης του διαιτητικού δικαστηρίου της Ολλανδίας. Το πρόστιμο αυτό ενδέχεται να οδηγήσει σε μείωση των κερδών της εταιρείας κατά 2,35 δολάρια ανά μετοχή για την χρήση που λήγει στις 31 Ιανουαρίου.

«Είμαστε σοκαρισμένοι και εξαιρετικά απογοητευμένοι με την απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Tiffany, Michael Kowalski. Κατά τον ίδιο, η απόφαση δεν στηρίχθηκε στα γεγονότα ή στις συμφωνίες των δυο πλευρών, ενώ τόνισε πως η Tiffany εξετάζει τις επιλογές της με την βοήθεια νομικών συμβούλων.

Η δικαστική διαμάχη των δυο πλευρών ξεκίνησε το 2011, όταν η ελβετική εταιρεία κατηγόρησε την αμερικανική ότι μπλοκάρει την ανάπτυξη της κοινής τους δραστηριότητας.

Η Tiffany δήλωσε πως τηρεί τις υποχρεώσεις της στο πλαίσιο της συμφωνίας συμμαχίας των δυο εταιρειών, η οποία είχε ξεκινήσει τέσσερα χρόνια πριν, όταν συμφώνησαν να δημιουργήσουν και να πουλήσουν ρολόγια υπό το brand της Tiffany και να μοιράζονται τα κέρδη. Η Swatch είπε το 2011 πως η κοινοπραξία θα κλείσει εντός δυο ετών.
 

Facebook Comments