Απεργία σε εργοστάσιο της Volkswagen στην Πορτογαλία

3 λεπτά ανάγνωση
30 Αυγούστου 2017

Το πορτογαλικό εργοστάσιο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen παρέλυσε την Τετάρτη εξαιτίας απεργίας την οποία διοργάνωσαν οι εργαζόμενοι για να διαμαρτυρηθούν για την πρόθεση της διοίκησης να καταστήσει υποχρεωτική την εργασία το Σάββατο, όπως ανακοίνωσαν τα εργατικά συνδικάτα.

«Η συμμετοχή στην απεργία είναι πολύ μεγάλη, η παραγωγή του εργοστασίου έχει σταματήσει εντελώς», δήλωσε ο Εντουάρντο Φλορίντο, επικεφαλής του συνδικάτου SITE Sul, ένα από τα δύο που κάλεσαν στην 24ωρη απεργία.

Η παραγωγή στο εργοστάσιο, όπου εργάζονται περίπου 3.500 άνθρωποι, δεν έχει σταματήσει ποτέ τη λειτουργία του από τότε που άνοιξε πριν από περισσότερα από 20 χρόνια, παρά μόνο σε γενικές απεργίες.

Εκατοντάδες εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν το πρωί στην είσοδο του εργοστασίου Autoeuropa, που βρίσκεται στην Παλμέλα, περίπου 30 χιλιόμετρα νότια της Λισαβόνας.

Η απόφαση της διοίκησης του εργοστασίου να καταστεί υποχρεωτική η εργασία το Σάββατο για δύο χρόνια ελήφθη προκειμένου να μπορέσει να ξεκινήσει η παραγωγή ενός νέου μοντέλου της Volkswagen, του T-Roc, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει να πωλείται το 2018.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Volkswagen Taigo και T-Cross δύο compact SUV

Η Volkswagen εστιάζει στη δημοφιλή κατηγορία των compact SUV, αναδεικνύοντας δύο σύγχρονες και συμπληρωματικές προτάσεις για

Volkswagen: Πρώτη και στα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα στην Ευρώπη

Σε μια περίοδο όπου η Volkswagen διατηρεί την πρώτη θέση στο σύνολο

Πώς ένας φούρνος στα Τρίκαλα εξελίχθηκε σε εμβληματική ελληνική βιομηχανία: Η περίπτωση «Βιολάντα»

Η ιστορία της Βιολάντα είναι από εκείνες που αποτυπώνουν με τον πιο