Αισιόδοξος ο Ζεεχόφερ ότι το SPD θα εγκρίνει τη συμφωνία για το προσφυγικό

3 λεπτά ανάγνωση
5 Ιουλίου 2018

Αισιόδοξος εμφανίστηκε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ ότι οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό θα στηρίξουν τη συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ του CDU και του CSU για τη δημιουργία κέντρων τράνζιτ για τους πρόσφυγες στα γερμανικά σύνορα.

Απευθυνόμενος στους Γερμανούς βουλευτές ο Ζέεχοφερ, επικεφαλής της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης, υπερασπίστηκε το σχέδιο να κρατούνται οι πρόσφυγες που θέλουν να εισέλθουν στη χώρα από την Αυστρία στα κέντρα αυτά, αν έχουν ήδη καταγραφεί σε άλλη χώρα της ΕΕ μέχρι να σταλούν πίσω σε αυτή.

Προκειμένου να τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο πρέπει να το εγκρίνει και το SPD, το οποίο όμως έχει εκφράσει την ανησυχία ότι τα κέντρα τράνζιτ ενδέχεται να είναι στην πραγματικότητα κέντρα κράτησης των προσφύγων, κάτι που θα παραβίαζε τα πολιτικά τους δικαιώματα.

Ο Ζέεχοφερ τόνισε ότι οι πρόσφυγες θα κρατούνται στα κέντρα τράνζιτ έως και 48 ώρες στην περίπτωση που οι αρχές εκτιμούν ότι η υπάρχει πρόβλημα με την είσοδό τους στη Γερμανία.

 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυρ. Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα δεν θα είναι πλέον η πιο υπερχρεωμένη χώρα στην Ευρώπη»

Οι εξελίξεις στον πόλεμο των ΗΠΑ με το Ιράν ήταν το πρώτο

Γερμανία: Στο 6,3% ο πληθωρισμός χονδρικής τον Απρίλιο

Η Γερμανία καταγράφει νέο κύμα πληθωριστικών πιέσεων, καθώς ο πληθωρισμός χονδρικής εκτινάχθηκε

ΗΠΑ: Δασμούς ύψους 25% στα εισαγόμενα ευρωπαϊκά οχήματα ανακοίνωσε ο Ντ. Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατέφυγε ξανά σε ένα από τα αγαπημένα του όπλα.