Αξιωματούχος ΥΠΟΙΚ: Πλεόνασμα 2,2% του ΑΕΠ φέτος

2 λεπτά ανάγνωση
23 Οκτωβρίου 2017

Την είδηση ότι οι θεσμοί συμφωνούν με την κυβέρνηση πως θα υπάρξει υπέρβαση έναντι του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 1,75% του ΑΕΠ μετέφερε, σε συνομιλία με δημοσιογράφους, αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, αμέσως μετά τις πρώτες επαφές της Τρόικας με την κυβέρνηση στο «Χίλτον».

Ο ίδιος αξιωματούχος εξήγησε ότι, για το 2017, αναμένεται πρωτογενές πλεόνασμα, που θα είναι τουλάχιστον 2,2% του ΑΕΠ -κάτι που σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα μπορεί να μοιράσει κοινωνικό μέρισμα, της τάξεως των 800 εκατ. ευρώ.

Ο ίδιος αξιωματούχος είπε ότι η κυβέρνηση πιστεύει ότι το αποτέλεσμα του 2017 θα είναι καλύτερο και από το 2,2% του ΑΕΠ, που περιλαμβάνεται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού.  

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ειδησεις ελληνικου χρηματιστηριου

ΤτΕ: Πλεόνασμα πάνω από €1 δισ. στο ξεκίνημα του έτους

Την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου 2026, το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης παρουσίασε πλεόνασμα

Προειδοποίηση Moody’s για Ελλάδα: Ο κίνδυνος πολιτικής αστάθειας επιστρέφει

Σήμα κινδύνου για την ελληνική οικονομία εκπέμπει η Moody’s Analytics.

Πρωτογενές πλεόνασμα €5,175 δισ. στον προϋπολογισμό το α’ 4μηνο

Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 5,175 δισ. ευρώ καταγράφηκε στον προϋπολογισμό το α’ τετράμηνο