Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

4 λεπτά ανάγνωση
22 Αυγούστου 2013

Με «οδηγό» τα θετικά οικονομικά μεγέθη για την Ευρωζώνη, οι ευρωπαϊκοί δείκτες συνεχίζουν με ισχυρά κέρδη τις συνεδριάσεις τους, αφήνοντας πίσω τους το κλίμα νευρικότητας που επικράτησε στις παγκόσμιες αγορές τις τελευταίες μέρες εξαιτίας της Fed.

Ο FTSE σημειώνει άνοδο 0,78% στις 6.441 μονάδες, με την άνοδο που έχουν οι μετοχές των Rio Tinto και BHP Biliton να ξεχωρίζουν στο Λονδίνο. Ο CAC σημειώνει άνοδο 1,02% στις 4.057 μονάδες. Ο DAX ενισχύεται κατά 1,11% στις 8.377 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο IBEX 35 κερδίζει 1,85% στις 8.618 μονάδες και ο FTSE MIB ανεβαίνει 1,88% στις 17.917 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 συγκεντρώνει κέρδη 0,80% στις 303 μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας, ο δείκτης PMI της Markit για την Ευρωζώνη, ανήλθε στις 51 μονάδες, από 49,8 τον Ιούλιο, ενώ οι αναλυτές, σύμφωνα με το Bloomberg, προέβλεπαν άνοδο στις 50,2.

Σημειώνεται πως το όριο των 50 μονάδων διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

«Έχουμε δει κάποια βελτίωση τους πρόσφατους μήνες, αλλά ξεκινάμε από πολύ χαμηλά επίπεδα», σχολίασε στο Bloomberg ο οικονομολόγος της Credit Agricole στο Παρίσι, Φρεντερίκ Ντυκροζέ.

«Υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες η οικονομία να ανακάμψει περαιτέρω στο δεύτερο εξάμηνο του έτους», προσέθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι το ΑΕΠ της ευρωζώνης αυξήθηκε κατά 0,3% στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, έπειτα από έξι συνεχόμενα τρίμηνα συρρίκνωσης.

Από τους κρατικούς τίτλους, στο υψηλότερο επίπεδο από το Μάρτιο του 2012 ανήλθε το επιτόκιο του γερμανικού 10ετούς ομολόγου, που ενισχύθηκε κατά 5 μονάδες βάσης στο 1,98%.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυρ. Μητσοτάκης: «Επίσημο τέλος κάθε επιτήρησης – Αφήνουμε πίσω την επώδυνη παρένθεση της κρίσης»

«Η EE ανακοίνωσε, σήμερα, ότι η Ελλάδα τίθεται πλέον εκτός λίστας των

Eurostat: Στο 5% ο πληθωρισμός τον Μάϊο

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία (flash estimate) της Eurostat, ο πληθωρισμός ανήλθε

Ισπανία: Στο 3,6% ο εναρμονισμένος πληθωρισμός τον Μάϊο

Ο εναρμονισμένος πληθωρισμός στην Ισπανία, που υπολογίζεται με βάση τα πρότυπα της