Αποπλήρωσε πρόωρα το δάνειο που έλαβε το 2008 η Ισλανδία

2 λεπτά ανάγνωση
9 Οκτωβρίου 2015

Τις «εκκρεμότητές» της προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείου διευθέτησε η Ισλανδία, αποπληρώνοντας πρόωρα το δάνειο που έλαβε το 2008.

Σήμερα, η Ισλανδία αποπλήρωσε πρόωρα όλες τις εναπομένουσες δόσεις του προγράμματος, συνολικού ύψους 2,1 δισ. δολαρίων. Συγκεκριμένα, κατέβαλε 334 εκατ. δολάρια, τα οποία αφορούσαν στις τελευταίες 11 δόσεις, η οποίες σύμφωνα με το πρόγραμμα, έπρεπε να αποπληρωθούν από τις 14 Οκτωβρίου του 2015 έως τις 31 Αυγούστου του 2016.

«Η πρόωρη αποπληρωμή από την Ισλανδία πιστοποιεί το επιτυχές τέλος της συνεργασίας των δύο πλευρών, η οποία ξεκίνησε μεσούσης της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης» ανέφερε η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, σε γραπτή της ανακοίνωση.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

Latest from Blog

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γ. Χαντζηνικολάου (Τράπεζα Πειραιώς): Με ρευστότητα και γνώση, οι τράπεζες στηρίζουν την οικονομία

Ο Γιώργος Χαντζηνικολάου τόνισε στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών ότι η πιστωτική

Η Ελλάδα πρωταθλήτρια στην ΕΕ στη μείωση του χρέους με πτώση ρεκόρ 67 μονάδων

Τη μεγαλύτερη μείωση δημοσίου χρέους μεταξύ των «27» της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταγράφει

Ευρωπαϊκές μετοχές: Ράλι με… ρωγμές – Προειδοποίηση για πτώση έως 15% από BofA, επιφυλακτική στάση από Barclays

Οι ευρωπαϊκές αγορές καταγράφουν άνοδο, ωστόσο επενδυτικοί οίκοι προειδοποιούν ότι το ράλι