Με μικρά κέρδη άνοιξαν οι αμερικανικοί δείκτες, με τους επενδυτές να αναμένουν την κατάθεση της επικεφαλής της Federal Reserve, Τζάνετ Γέλεν, στο Κογκρέσο αργότερα σήμερα.

Συγκεκριμένα, στις 16:42, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,07% στις 16.209,58 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,17% στις 4.299,38 μονάδες και ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,08% στις 1.846,57 μονάδες.

Σήμερα είναι η κατάθεση της επικεφαλής της Fed, Τζάνετ Γέλεν στην αμερικανική Γερουσία, με τους επενδυτές να αναμένουν ένα ακόμη σήμα για τις προθέσεις της κεντρικής τράπεζας αναφορικά με την οικονομία. Εάν η Γέλεν επαναλάβει τη δέσμευση ότι η Fed θα συνεχίζει τη στήριξη της οικονομίας εωσότου η αγορά εργασίας ανακάμψει, τότε η αγορά πιθανότατα να κινηθεί υψηλότερα, βρίσκοντας τους καταλύτες για την κατάκτηση νέων ιστορικών υψηλών, κάτι που δεν έχει καταφέρει τις τελευταίες τρεις συνεδριάσεις.

Το ράλι που είχε ξεκινήσει από χθες η J.C. Penney, συνεχίζεται με εντυπωσιακή ένταση και σήμερα, με τη μετοχή να ενισχύεται κατά 21%, καθώς ανακοίνωσε χαμηλότερες των προσδοκιών ζημίες το δ΄ τρίμηνο του 2013.

Με κέρδη 1,8% κινείται η Tesla, η οποία ανακοίνωσε τελικά τα σχέδιά της για τη δημιουργία ενός εργοστασίου, το οποίο θα παράγει μπαταρίες ιόντων λιθίου, στην προσπάθειά της να μειώσει το κόστος των ηλεκτρικών της αυτοκινήτων. Στο τεράστιο εργοστάσιο, με την ονομασία Gigafactory, θα απασχολούνται περίπου 6.500 εργαζόμενοι και η κατασκευή του θα κοστίσει μεταξύ 4 και 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, κατά 1% υποχώρησαν τον Ιανουάριο του 2014 οι παραγγελίες διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν πολύ μεγαλύτερη πτώση της τάξεως του 2,5%.

Παράλληλα, κατά 14 χιλ. αυξήθηκαν οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ, στις 348 χιλ., φτάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων πέντε εβδομάδων, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας. Ο μέσος όρος των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων, παρέμεινε αμετάβλητος στις 338.250 αιτήσεις.

Facebook Comments