Εδώ και δυό βδομάδες περίπου παίζεται ένα θέατρο του παραλόγου με αφορμή το τραγικό ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη» και την τρομακτική οικολογική καταστροφή που προκάλεσε στον Σαρωνικό και στις ακτές της Αττικής. Ο αρμόδιος(;) υπουργός Ναυτιλίας Παν. Κουρουμπλής, αρνούμενος να αναλάβει τις πολλές και μεγάλες ευθύνες του, που εγγίζουν τα όρια της εγκληματικής αμέλειας, μαζί με τους συνεργάτες του, τον υφυπουργό Σαντορινιό, τον γενικό γραμματέα Καλαματιανό και τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος προσπαθούν με ψέματα και μυθεύματα, που καταρρέουν αμέσως και διαψεύδονται από τα πλέον έγκυρα χείλη, έχει αποδυθεί σε μια λυσσώδη προσπάθεια να παραμείνει γαντζωμένος με νύχια και με δόντια στην υπουργική του καρέκλα.

Αποτελεί τουλάχιστον πανευρωπαϊκή πρωτοτυπία ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας όχι μόνον αρνείται να ζητήσει την παραίτηση του προδήλως υπεύθυνου υπουργού του, αλλά σιωπά ένοχα κι αποφεύγει και να αναφερθεί καν στο τρομακτικό γεγονός, που έχει προκαλέσει την τεράστια ζημία. Αποφεύγει μάλιστα και να πάει στο σημείο του ατυχήματος η να επισκεφθεί τους κατοίκους των περιοχών, που επλήγησαν. Ωσάν να μην υφίσταται η ρύπανση του περιβάλλοντος και να μην υφίσταται το πρόβλημα. Είναι χαρακτηριστικό της φαιδρότητας με την οποίαν η κυβέρνηση και τα κόμματα που την στηρίζουν, αντιδρούν, ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων συνιστά στους πολίτες να κάνουν χωρίς φόβο ελεύθερα το μπάνιο τους στις ακτές, που το υπουργείο Υγείας έχει απαγορεύσει την κολύμβηση. Ενώ ο προερχόμενος από τους Οικολόγους υπουργός Γιάννης Τσιρώνης αποδίδει τις ευθύνες για την καταστροφή στην…κοινωνία, που είναι «εξαρτημένη από το πετρέλαιο» και τον…»κακό καπιταλισμό». Όλα αυτά θα ήταν άκρως γραφικά αν λόγω της κυβερνητικής ιδιότητας όλων αυτών των ανθρώπων δεν ήταν επικίνδυνα.

Πέραν όμως της ουσίας του μείζονος αυτού ζητήματος, στην προσπάθεια του να αμυνθεί ο σε δυσχερή θέση ευρισκόμενος υπουργός Κουρουμπλής, υπό την πίεση της ΝΔ και του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη, που τον πιέζουν να παραιτηθεί, απάντησε από βήματος της Βουλής, δηλαδή του λίκνου του κοινοβουλευτισμού και της δημοκρατίας: «Εγώ δεν πρόκειται να παραιτηθώ ποτέ». Στα 32 περίπου χρόνια που είμαι επαγγελματίας δημοσιογράφος και πολιτικός συντάκτης, δεν θυμάμαι να έχω ακούσει μια τόσο προκλητική κι αντιδημοκρατική δήλωση. Ενας εκλεγμένος υπουργός μιας αιρετής σύμφωνα με τα δημοκρατικά ήθη και πρότυπα κυβέρνησης, δηλώνει ότι δεν θα παραιτηθεί ΠΟΤΕ΅, είτε αρέσει στο λαό είτε όχι. Βαθιά ανήθικη κι αντιδημοκρατική συμπεριφορά.

Είναι προφανές ότι στη λογική των αριστερών, που μας κυβερνούν, ότι η δημοκρατική τάξη δεν ισχύει. Ο κ. Κουρουμπλής κι οι σύντροφοι του συμπεριφέρονται ωσάν η εξουσία να τους οφείλεται και να είναι δεδομένη για αόριστο χρονικό διάστημα. Εχοντας γνώση του τρόπου με τον οποίον σκέπτονται οι αριστεροί, εφόσον αυτοί είναι, στο μυαλό τους βέβαια και μόνον, οι αποκλειστικοί εκπρόσωποι των συμφερόντων της εργατιάς και του λαού, κατέχουν και την Αλήθεια για την προκοπή του λαού και της εργατιάς, κι όποιος πηγαίνει κόντρα σε αυτούς είναι μοιραία «εχθρός του λαού», κατά την ιψενική έννοια. Συνεπώς, η παραίτηση για έναν αριστερό υπουργό είναι αδιανόητη, πολλώ μάλλον όταν ζητείται από την «δεξιά», που «καταστρατηγεί κι υπονομεύει τα λαϊκά συμφέροντα».

Να μην ξεχνάμε ότι αυτή είναι η συλλογιστική του ίδιου του πρωθυπουργού. Δύο χρόνια πριν, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015, κέρδισε ξανά, για δεύτερη φορά, τις εκλογές, το κεντρικό σύνθημα που είχε διατυπώσει τότε ο κ. Τσίπρας ήταν: «Η τους τελειώνουμε η μας τελειώνουν». Αυτή ήταν η πιο διχαστική δήλωση αιρετού δημοκρατικά πρωθυπουργού, που έχω ακούσει όσα χρόνια ασχολούμαι με την πολιτική. Διότι σε μια γνήσια δημοκρατία, όπου οι θεσμοί λειτουργούν ομαλά, ουδείς τελειώνει ουδένα. Ο λαός κάθε φορά που γίνονται εκλογές, εκτιμά τις προτάσεις και τα προγράμματα των κομμάτων και των υποψηφίων, που εκτίθενται, και κάνει τις επιλογές του, που συχνά αλλάζουν και γι αυτό υπάρχει σταθερή εναλλαγή κομμάτων και προσώπων στην εξουσία. Αν δεν συνέβαινε αυτό, τότε η Ελλάδα δεν θα ήταν δημοκρατική χώρα αλλά μια δικτατορία με η και χωρίς κοινοβουλευτικό μανδύα. Μήπως όμως αυτή είναι η πρόθεση του κ. Τσίπρα, του κ. Κουρουμπλή και των συντρόφων τους; Γιατί αν είναι, να γνωρίζουν ότι ο ελληνικός λαός δεν θα τους επιτρέψει να τον σύρουν σε νέες εμφυλιοπολεμικές περιπέτειες. Αρκετά πια με τον διχασμό.

Facebook Comments