Οι θεσμοί επέστρεψαν για την τρίτη αποστολή αξιολόγηση στην Αθήνα εν μέσω καθυστερήσεων στην εφαρμογή των prior actions, σημειώνει η Citi σε σημερινό της note.

Όπως τονίζει η Citi, οι συνομιλίες με τους επικεφαλής των Θεσμών αναμένεται να επικεντρωθούν στα επισφαλή δάνεια των ελληνικών τραπεζών και την καθυστέρηση στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων. Οι πιστωτές επίσης να ανησυχούν για την τελευταία πρόταση της κυβέρνησης να διανείμει περίπου 1 δισ. ευρώ από το αναμενόμενο πλεόνασμα του προϋπολογισμού σε νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος.

H τρίτη αξιολόγηση θα είναι κάπως λιγότερο προβληματική και μικρότερη από τις προηγούμενες, δεδομένου ότι το μεγαλύτερο μέρος της πιο επίπονης δημοσιονομικής προσαρμογής έχει ήδη ψηφιστεί και νομοθετηθεί, ωστόσο αμφιβάλλει ότι μπορεί να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Αναφερόμενη στις τουριστικές εισπράξεις, τονίζει ότι αυξήθηκαν τον Αύγουστο με τον ταχύτερο ρυθμό από την άνοιξη του 2015. Όπως τονίζει, ο τουρισμός εξακολουθεί να αποτελεί βασική πηγή εξωτερικής χρηματοδότησης καθώς και της αύξησης του ΑΕΠ. Η απότομη βελτίωση του Αυγούστου όσον αφορά τις αφίξεις και τις εισπράξεις του τουρισμού είναι σημαντική για την αύξηση του ΑΕΠ το β εξάμηνο του 2017.

Ελευθερία Κούρταλη

Facebook Comments