Τσίπρας: €1,4 δισ. το μέρισμα - €360 εκατ. θα δοθούν στη ΔΕΗ

MarketNews

Τσίπρας: €1,4 δισ. το μέρισμα - €360 εκατ. θα δοθούν στη ΔΕΗ, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Τη διανομή κοινωνικού μερίσματος ύψους 1,4 δισ. ανακοίνωσε με διάγγελμά του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Όπως έκανε γνωστό από αυτό 720 εκατ. θα είναι έκτακτη ενίσχυση με περιουσιακά, εισοδηματικά και οικογενειακά κριτήρια, αφορολόγητη, ενώ μέσα στην εβδομάδα θα κατατεθεί το νομοσχέδιο προκειμένου στις αρχές Δεκεμβρίου να έχει αποδοθεί.

Επίσης, 315 εκατ. από το σύνολο του μερίσματος θα διατεθούν για την επιστροφή παρακράτησης εισφορών υγείας σε συνταξιούχους την ημέρα που θα καταβληθούν οι συντάξεις Δεκεμβρίου. 

Ακόμα, θα δοθούν 360 εκατομμύρια στη ΔΕΗ, ώστε να καλυφθεί το κόστος των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ωφέλειας, που συμπεριλαμβάνονται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και εγγυήθηκε ότι δεν θα υπάρξει αύξηση στα τιμολόγια.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε για δεύτερη χρονιά «η ελληνική οικονομία σημείωσε εξαιρετικές επιδόσεις».

Έκανε λόγο για σημαντικές νίκες προς όφελος των πολλών την περίοδο των μνημονίων όπως προστασία πρώτης κατοικίας, σχολικά γεύματα, ένταξη 2,5 εκατομμυρίων ανθρώπων στην νοσοκομειακή περίθαλψη. Σημειώνεται ότι πέρσι το κοινωνικό μέρισμα ήταν 617 εκατ. ευρώ.