Θα καταλήξουν σε 48 δόσεις οι ρυθμίσεις των οφειλών σε εφορίες και ταμεία

MarketNews

Θα καταλήξουν σε 48 δόσεις οι ρυθμίσεις των οφειλών σε εφορίες και ταμεία , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Την εκτίμηση ότι οι εν εξελίξει διαπραγματεύσεις με την τρόικα θα καταλήξουν στη ρύθμιση των οφειλών σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία σε 48 δόσεις, διατύπωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Παναγιώτης Κοκκόρης, μιλώντας σε ενημερωτική εκδήλωση για τα ασφαλιστικά θέματα, που διοργάνωσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Επισήμανε, ωστόσο, ότι θέση των δανειστών, είναι πως οι 48 δόσεις έπρεπε να ξεκινήσουν από τον Ιανουάριο του 2013 και όσο περνούν οι μήνες πρέπει, αντίστοιχα, να μειώνονται.

Σε ό,τι αφορά την παροχή επιδόματος ανεργίας στους ελεύθερους επαγγελματίες, σημείωσε ότι θα δαπανηθούν 40 εκατομμύρια ευρώ, από τα συνολικά 50 που συγκεντρώθηκαν στον ειδικό λογαριασμό. Παραδέχτηκε ότι τα κριτήρια είναι “σφιχτά”, αλλά πρόσθεσε ότι έγινε μια αρχή. Ο κ. Κοκόρης σημείωσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι το νοικοκύρεμα των ασφαλιστικών ταμείων, η επιχορήγηση στα οποία ανήλθε από το 2000 έως το 2012 στα 160 δις ευρώ, ποσό ίσο με το δημόσιο χρέος.

Τόνισε, τέλος, ότι προσωπική θέση του είναι τουλάχιστον όσοι οφείλουν μικροποσά στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών, να μη στερούνται του δικαιώματος ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.