Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθόλη την διάρκεια της ομιλίας του, στην πολιτική επιτροπή του κόμματος της Πειραιώς, φάνηκε ανοιχτός προς όλους τους απλούς πολίτες, θέτοντας την γαλάζια παράταξη σαν μια νέα ανοιχτή παράταξη, έτοιμη να βάλει την Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης, με όλους τους απλούς πολίτες στο πλάι της. Εξαπέλυσε σκληρό αντιπολιτευτικό λόγο απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, για την ρητορική που έχει υιοθετήσει περί εξοδου της Ελλάδος από την κρίση και το μνημόνιο τον Αύγουστο του 2018.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε έντονο ύφος είπε: “Ελάτε να οδηγήσουμε την χώρα μαζί εκτός κρίσης. Χρειαζόμαστε λιγότερους φόρους και μεγαλύτερη κοινωνική δικαιοσύνη και αυτό έχει το πρόγραμμα μας. Ανάπτυξη, αλληλεγγύη και αξιοπρέπεια. Λέμε όχι στην φτώχεια και στην υπερφορολόγηση. Η κυβέρνηση αυτή, δεν αξίζει και δεν θα πρέπει να έχει καμία άλλη ευκαιρία, και σε αυτό εμπιστεύομαι την κρίση του ελληνικού λαού. Τον αγώνα που έρχεται θα τον κερδίσουμε και το γνωρίζουν και αυτοί. Για αυτό επεμβαίνουν με αυτό τον τρόπο στην δικαιοσύνη, γι αυτό πατούν με αυτόν τον τρόπο τα ΜΜΕ”.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε μνεία και στο θέμα του κυρίου Καμμένου με τα βλήματα της Σαουδικής Αραβίας που είχε διχάσει την ελληνική κοινωνίας μιλώντας για μεσάζοντες σε κομβικά υπουργεία όπως το Εθνικής Άμυνας αλλά και για συμμαχίες με νεόκοπους βαρώνους που φοροδιαφεύγουν προκλητικά στον χώρο των ΜΜΕ, προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να υποδείξει την ανέντιμη συμπεριφορά της κυβέρνησης.

Φυσικά μνεία έκανε και στο επίκαιρο ζήτημα του Σκοπιανού, τονίζοντας με έντονο ύφος ότι το 2008 ο Καραμανλής εμπόδισε την είσοδο των Σκοπίων στο Νάτο, και μίλησε για την συνθήκη του Βουκουρεστίου, θέτοντάς την ως ένα μεγάλο διαπραγματευτικό χαρτί το οποίο η κυβέρνηση όμως δεν γνωρίζει και δεν μπορεί να το χρησιμοποιήσει διπλωματικά .

Ο πρόεδρος της Γαλάζιας παράταξης, είπε ότι όλοι οι Έλληνες είναι πατριώτες, τονίζοντας τον πατριωτικό αίσθημα των Ελλήνων. “Η κυβέρνηση ζαλισμένη, από τη μεγάλη συμμετοχή πήγε να συκοφαντησει αμέσως την διαδήλωση. Η οποία όμως δεν αποτελούνταν από ακραίους όπως είπε… Ο παππούς μου πολέμησε για ένα ιδανικό και δικαιούμαι να είμαι υπερήφανος γι αυτό. Δεν ανέχομαι από κανέναν την ταύτιση του πατριωτισμού με τον εθνικισμό. Δεν ήταν ακραίοι αυτοί, που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο, πατριώτες ήταν, αν δεν υπήρχαν οι πρόγονοι μας, η Ελλάδα θα ήταν ένα καχεκτικο κρατίδιο”

Φτάνοντας την αντιπαράθεση τα άκρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπελυσε, δριμεία κριτική προς την διαπραγματευτική πολιτική της κυβέρνησης σε αυτό το μείζον εθνικό ζήτημα. “Αν ήμουν εγώ θα υπηρετούσα αποκλειστικά την εθνική γραμμή. Θα ξεκινούσα από τα βήματα αλυτρωτισμού και θα συνέχιζα. Δεν θα συζητούσα τίποτα, αν δεν δεσμεύονταν τα Σκόπια ότι θα αλλάξουν το σύνταγμα τους. Και δεν θα δεχόμουν καμία αναφορά σε Μακεδονικο έθνος όπως έκανε ο κύριος Νιμιτς χωρίς να πάρει καμία απάντηση. Δεν δέχομαι να διχάσουμε τους Έλληνες, για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς και δεν θα δεχτώ τη ρήξη των δεσμών της Μακεδονίας με την υπόλοιπη Ελλάδα.”

Κλείνοντας την ομιλία του στην πολιτική επιτροπή του κόμματος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε και για τον νέο κανονισμό της ΝΔ, όπου επιτρέπει να εκλέγονται όλα τα μέλη της σε κομβικές θέσεις από την βάση της, για να υπάρχει πλέον αξιοκρατία όπως τόνισε.

Κατά την διάρκεια του ανοιχτού διαλογου  στην πολιτική επιτροπή του κόμματος της γαλάζιας παράταξης, μετά την παρέμβαση του προέδρου της ΑΔΕΔΥ ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε και είπε ότι ” όπου στήνεται κάλπη στην Ελλάδα η ΝΔ προοδεύει.”

Επίσης τελειώνοντας ζήτησε στάση αυτοσυγκράτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από όλα τα στελέχη της γαλάζιας παράταξης κάνοντας σαφές ότι “Η πλειοδοσία πατριωτισμού δεν μας κάνει περισσότερο πατριώτες, σας καλώ να τηρήσετε αυτά που είπα λέγοντας και πάλι ότι για την ΝΔ το Σκοπιανό με την στάση  που έχει επιλέξει μέχρι τώρα να κρατήσει η κυβέρνηση , έχει λήξει”.

Facebook Comments