Ο Αλέξης Τσίπρας, είναι ο πολιτικός ηγέτης που κέρδισε τους πολιτικούς του αντιπάλους, αντιγράφοντας με μεγάλη επιτυχία τον Ανδρέα Παπανδρέου και παίζοντας το παιχνίδι, που μόνο αυτός ήξερε να παίζει καλά. Το παιχνίδι της πλατείας.

Με φωνές, κραυγές, επίκληση στο θυμικό και με αφύπνιση στο πατριωτικό συναίσθημα των Ελλήνων, κατάφερε να ξεσηκώσει μια ολόκληρη χώρα εναντίον “στους προδότες που ξεπουλάνε την πατρίδα μας” και να γίνει ο πιο λαοφιλής και ταυτόχρονα ο μακροβιότερος μνημονιακός πρωθυπουργός, χωρίς καμία αντίδραση.

Σήμερα όμως το πατριωτικό ζήτημα δεν είναι το σκίσιμο του μνημονίου, αλλά το Μακεδονικό. Και αυτήν τη φορά τον πατριωτισμό δεν τον ξεσήκωσε εκείνος, ούτε μίλησε για ζουρνάδες και νταούλια.

Αυτήν τη φορά, ο Αλέξης Τσίπρας μετά από τρία χρόνια θα βρεθεί απέναντι από την τηλεόραση του, να παρακολουθεί τον οργισμένο λαό, στο ραντεβού της πλατείας, που όμως δεν έκλεισε εκείνος.

Μέσα του θα εύχεται ο όγκος της προσέλευσης να είναι μικρότερος, από εκείνο του Φεβρουαρίου του 1992.

Το ρεπορτάζ λέει ότι έχουν ήδη μισθωθεί πάνω από 500 πούλμαν, και η συμμετοχή αναμένεται να είναι πολύ μεγαλύτερη από το τελευταίο ραντεβού της πλατείας, που είχε κλείσει ο πρωθυπουργός, τότε τον Ιουλίο του 2015, για το περήφανο “ΝΑΙ”

Η προσέγγιση του Αρχιεπισκόπου, αλλά και του Προέδρου της Δημοκρατίας, όχι απευθείας από τον πρωθυπουργό, αλλά μέσω του Αρχιεπισκόπου, ενός υπέρτατου συμβόλου του ελληνικού πατριωτισμού, μαρτυρούν εντονότατα, την ανησυχία του Αλέξη Τσίπρα για το σημερινό συλλαλητήριο, το πρώτο ενάντια στην θέληση του σημερινού πρωθυπουργού.

Αν ανατρέξουμε πίσω, στο όχι και τόσο μακρινό μας 2015, θα διαπιστώσουμε πως οι παρεμβάσεις υψηλών προσώπων, δεν λειτούργησαν ευνοϊκά για τους τότε ζητώντες τους.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, αποδεικνύοντας, για ακόμη μια φορά τη θρασυδειλία του, άφησε τις δύο υπέρτατες πολιτειακές δυνάμεις να καταλαγιάσουν τα εξαγριωμένα πατριωτικά πνεύματα. Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Αρχιεπίσκοπο.

Τι θα συμβεί, όμως με το μείζον εθνικό ζήτημα, την ονομασία δηλαδή της ΠΓΔΜ;

Ο Αλέξης Τσίπρας, παραχωρώντας συνέντευξη, σήμερα στο φιλοκυβερνητικό “Έθνος της Κυριακής”, αποδεικνύει τα σενάρια που τον θέλουν να συζητά μια συνθέτη ονομασία με τον όρο “Μακεδονία”: «δεν είναι παράλογο να εμπεριέχεται ο όρος “Μακεδονία” σε μία σύνθετη ονομασία, είτε με γεωγραφικό είτε με χρονικό προσδιορισμό»

Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με δημοσκόπηση που κυκλοφορεί από την Metron Analysis, τα ποσοστα κατά του όρου “Μακεδονία” ειναι συντριπτικά.

Τελικά όμως μπορεί να το διαχειριστεί αυτό το “ΟΧΙ” ο Αλέξης Τσίπρας; Και μάλιστα ένα τέτοιο πατριωτικό όχι, που επιμένει ότι η Μακεδονία είναι μόνο μια και είναι Ελληνική;

Η πλατεία που ο ίδιος έστησε, και ξαναέφερε στο φως, πρώτη φορά είναι εναντίον του.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές ο Ντόναλντ Τράμπ, πιέζει τον Αλέξη Τσίπρα, μα υπογράψει την ονομασία της ΠΓΔΜ, για να την εντάξει, όσο το δυνατόν γρηγορότερα στο ΝΑΤΟ.

Σήμερα, όμως η πλατεία μπορεί να σώσει τον Αλέξη Τσίπρα για άλλη μια φορά, όσο και να μην το βλέπει. Μια γεμάτη πλατεία, μια οργισμένη πατριωτική αντίδραση, μπορεί να οδηγήσει με μεγάλη ευκολία τον Αλέξη Τσίπρα, να πει ότι ο ίδιος προσπαθεί και θέλει, αλλά οι Έλληνες πατριώτες δεν τον αφήνουν. Κάπως, έτσι θα σωθεί για ακόμη μια φορά, και θα γίνει και πάλι λαοφιλής.

Facebook Comments