ΤτΕ: Στο -3,7% η πιστωτική επέκταση Απριλίου

MarketNews

ΤτΕ: Στο -3,7% η πιστωτική επέκταση Απριλίου, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Στο -3,7% διαμορφώθηκε ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της συνολικής χρηματοδότησης του εγχώριου ιδιωτικού τομέα, τον Απρίλιο του 2014, από -4,1% τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος.

Η καθαρή ροή της συνολικής χρηματοδότησης προς τον εγχώριο ιδιωτικό τομέα ήταν αρνητική κατά 674 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 1.623 εκατ. ευρώ τον Απρίλιο του 2013.

Χρηματοδότηση των επιχειρήσεων

Από τα στοιχεία της ΤτΕ προκύπτει πως η καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις ήταν αρνητική κατά 487 εκατ. ευρώ τον Απρίλιο, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 1.127 εκατ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα, και ο ετήσιος  ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε σε  -4,8% από -5,3% τον Μάρτιο του 2014.

Ειδικότερα, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων διαμορφώθηκε σε -4,6%, από -5,1% τον προηγούμενο μήνα, και η καθαρή ροή της χρηματοδότησής τους ήταν αρνητική κατά 483 εκατ. ευρώ έναντι αρνητικής καθαρής ροής 1.052 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων διαμορφώθηκε σε -7,5%, τον Απρίλιο του 2014, από -8,5% τον προηγούμενο μήνα.

Χρηματοδότηση των ελεύθερων επαγγελματιών, αγροτών και ατομικών επιχειρήσεων

Η καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τους ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και ατομικές επιχειρήσεις ήταν αρνητική κατά 5 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 65 εκατ. ευρώ τον Απρίλιο του 2013, και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της διαμορφώθηκε στο 0,8% από 0,4%  τον προηγούμενο μήνα.

Χρηματοδότηση των ιδιωτών και των ιδιωτικών μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων

Αρνητική κατά 182 εκατ. ευρώ ήταν, τέλος, η καθαρή ροή χρηματοδότησης προς τους ιδιώτες και τα ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 431 εκατ. ευρώ πέρυσι, και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της διαμορφώθηκε σε -3,2%, από -3,4% τον προηγούμενο μήνα.