Πάουλ Αχλάιτνερ: «Η Ελλάδα να πάρει ως παράδειγμα τη Φλόριντα των ΗΠΑ»

MarketNews

Πάουλ Αχλάιτνερ: «Η Ελλάδα να πάρει ως παράδειγμα τη Φλόριντα των ΗΠΑ», ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

«Στο μέλλον η εργασία θα πηγαίνει εκεί όπου βρίσκονται οι καλύτεροι και οι φθηνότεροι, και αυτό η Ευρώπη θα πρέπει να το θεωρήσει ως ευκαιρία και να προσπαθήσει, μεταξύ άλλων, να προσελκύσει του καλύτερους», τόνισε σε ομιλία του στη Βιέννη, ο επικεφαλής του εποπτικού συμβουλίου της Deutsche Bank, Αυστριακός οικονομολόγος, Πάουλ Αχλάιτνερ, προσθέτοντας πως η Ελλάδα θα πρέπει να προσανατολιστεί στη Φλόριντα των ΗΠΑ.

Όπως επισήμανε ο κ. Αχλάιτνερ, «πριν από τριάντα, σαράντα χρόνια δεν υπήρχε στη Φλόριντα τίποτε άλλο εκτός από ωραίο καιρό», όμως κατόπιν αναπτύχθηκαν οι υποδομές, εγκαταστάθηκαν περισσότερες επιχειρήσεις και σήμερα η Φλόριντα συγκαταλέγεται στις πλέον δυναμικές περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών.

Μιλώντας σε εκδήλωση με θέμα "Προκλήσεις για τον τραπεζικό τομέα", την οποία συντόνισε ο πρώην καγκελάριος της Αυστρίας Βόλφγκνγκ Σιούσελ, ο επικεφαλής του εποπτικού συμβουλίου της γερμανικής τράπεζας αναφέρθηκε στις γενικές τάσεις του μέλλοντος για τον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Ως περαιτέρω μεγάλη πρόκληση, πέραν των θέσεων εργασίας, ανέπτυξε το ζήτημα της απομείωσης του χρέους, τονίζοντας πως δεν θα είναι κάτι εύκολο, επειδή, όπως σημείωσε, καθένας ζούσε εδώ και δεκαετίες υπεράνω των δυνατοτήτων του.

Το 2008, στο πλαίσιο της κρίσης καθένας βρισκόταν προ του εμφράγματος, και μπορεί σήμερα να μην είναι πλέον στη μονάδα εντατικής θεραπείας, εξακολουθεί, ωστόσο, να παραμένει στο νοσοκομείο, συμπλήρωσε.