Το μεγάλο συλλαλητήριο κατά του όρου Μακεδονία ξεκίνησε με πολλές δεκάδες χιλιάδες κόσμου να έχουν ήδη συγκεντρωθεί στην Πλατεία Συντάγματος. Ολοκληρώθηκαν οι κεντρικές ομιλίες. Στο MarketNews.gr υπάρχει ζωντανή εικόνα. 

Σύμφωνα με την αστυνομία, η προσέλευση ξεπέρασε τις 140.000 κόσμου στο μεγάλο συλλαλητήριο της Αθήνας κατά της χρήσης του όρου “Μακεδονία” στην ονομία της ΠΓΔΜ. Οι διοργανωτές να κάνουν λόγο για 1,5 εκατομμύριο κόσμου. 

Η εξέδρα των ομιλητών στήθηκε στο κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος, στη συμβολή με την Ερμού και βασικοί ομιλητές είναι ο Μίκης Θεοδωράκης, ο συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης και ο Μητροπολίτης Δωρόθεος. Οι ομιλίες ξεκίνησαν στις 2:40, με πρώτη αυτή του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη. Μετά μίλησε από την εξέδρα ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος και ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Γιώργος Κασιμάτης. 

Μίκης Θεοδωράκης: Είμαι πατριώτης διεθνιστής, μάχομαι τον φασισμό σε όλες τις μορφές, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Ο Μίκης Θεοδωράκης έδωσε μία ιστορική ομιλία στο συλλαλητήριο κατά της χρήσης του όρου Μακεδονία για την ονομασία της ΠΓΔΜ σε ηλικία 92 ετών. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ακουγόταν το σύνθημα “Μίκη αλλάζεις την ιστορία”. 

Ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας: “Αδέρφια μου φασίστες, ρατσιστές,αναρχικοί, τρομοκράτες, τραμπούκοι. Οι πατριώτες που μας κυβερνούν και τα βαποράκια τους οι αριστεριστές έριξαν μπογιές για να με εμποδίσουν να μιλήσω μπροστά σε εσένα κυρίαρχε λαέ”. 

Και συνέχισε με αφορμή τη χθεσινή επίθεση έξω από το σπίτι του: “Έμαθα να μιλώ με λόγια σταράτα και ασυμβίβαστα, όπως εσύ με δίδαξες κυρίαρχε ελληνικέ λαέ. Να μιλώ και να πράττω σε όλη μου τη ζωή, με κάθε θυσία”

“Σε μια δύσκολη για την πατρίδα μας ώρα, όπου μαύρα σύννεφα φαίνονται να πυκνώνουν απειλητικά. Τα Σκόπια με όχημα το όνομα Μακεδονία και παραμορφώνοντας τα ιστορικά γεγονότα σε βαθμό γελοιότητας, επιδιώκουν την επέκταση των συνόρων τους εις βάρος των δικών μας, για τη δημιουργία της λεγόμενης Μακεδονίας του Αιγαίου”, τόνισε ο μεγάλος δημιουργός και αγωνιστής. 
 
Ολόκληρη η ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη εδώ
 
 

Facebook Comments